hren
 

Radnicima kaštelanske tvrtke Adria čelik isplaćena je plaća za listopad 2014. godine, potvrdio je u ponedjeljak sindikalni povjerenik Zvonimir Duvnjak.

Isplata barem jedne od tri izostale plaće bio je jedan od uvjeta za nastavak pregovora između zaposlenika i poslodavca, prekinutih 21. siječnja ove godine.

Nastavak razgovora, planiran za početak ovog mjeseca, uvjetovan je i odustajanjem poslodavca od sporne klauzule u ponuđenom ugovoru o radu na neodređeno vrijeme kojom se radnici odriču financijskih potraživanja i povlače sudske tužbe kojima ih žele naplatiti.

Je li poslodavac prihvatio navedeni uvjet, trebalo bi se znati ovog tjedna, baš kao i konačan rezultat razgovora vlasnika Adria čelika i potencijalnog partnera - investitora koji je poslao pismo namjere.

Od dogovora na relaciji zaposlenici - poslodavac, te potpisivanja ugovora s investitorom izravno ovisi daljnja sudbina Adria čelika i njegovih 200 radnika.

Treba, naime, podsjetiti da je nekolicina radnika 22. siječnja ove godine podnijela Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje stečaja, za što su već ranije stečeni zakonski uvjeti.

Poslodavac ima sve manje vremena do zakazivanja prvog ročišta na Trgovačkom sudu (zakonski rok je 30 dana od podnošenja zahtjeva), kako bi se pokretanjem proizvodnje stečaj izbjegao.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_2621)

  Da se vratit u oni mrak!!!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7111)

  Kad će se počet radit i hoće li proradit radnička menza,da se mogu nabubat manistre i fažola prije druge smjene.?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7112)

  (Gost_7111)
  Kad će se počet radit i hoće li proradit radnička menza,da se mogu nabubat manistre i fažola prije druge smjene.?

  kad pojeftini kineski fažol.izgleda da te još drži žal za onim marendama u tvornican.

  oko 5 godina prije
 • virhmeod (Gost_8181)

  :) Nedvojbeno je kako se radnicima treba reći istina da se i lijeve i desne političke opcije slažu kako Adria čelik i Splitsko brodogradilište su djelatnosti koje ne mogu opstati na sadašnjim lokacijama te je pitanje koliko sadašnja državna uprava ima ideja i novca i što s radnicima? :)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8111)

  ma stvarno ste brzi vi zaštitnici robovlasnika ali bi isto bilo dobro napravit dramu u tri čina u kojoj će igrat radnici adria čelika kako san i bija predložija u nižem članku, ali ste komentari izbrisali i ovi članak postavili na portal. svaka čast, koliko vas plaća AB, VD, JR i druge važne face u adria čeliku

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7146)

  otiša investitor u TLM a šumija nigdi a ni bekija

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6214)

  di su minimalci

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1925)

  nedaju minimalce samo zavlace

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8136)

  ko radnike šiša bitno da je redovno isplačena plaća zaposlenicima velike bijele zgrade na sučuračkoj rivi i da se nađe koja kunica za ove svečane sjednice , za položit koji vjenac i zapalit svićicu od blagdana do blagdana a to šta radnici i njihova dica nemaju ni za crni kruh koga briga.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska