hren
 

MINISTAR I ZNANSTVENICI USKORO NA SPLITSKOM GRAĐEVINSKOM FAKULTETU
Tema gospodarenja otpadom iz dana u dan sve je aktualnija, pa nije iznenađenje što je u posljednje vrijeme sve više simpozija, konferencija i drugih događanja, vezanih upravo uz nju, a na kojima sudjeluju eminentni stručnjaci te traže rješenja za optimalno gospodarenje otpadom.

Nedavno je gospodarenje otpadom bilo središnja tema znanstveno-stručnog skupa u Zagrebu, koje je organizirao Grad Zagreb i više različitih institucija. Na skupu je  predstavljeno 70-ak znanstvenih radova, a doneseno je i više zaključaka koji mogu pomoći u  gospodarenju otpadom.

Nakon zagrebačkog skupa, u srijedu 26. studenog, s početkom u 10.30 sati, sati u amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu održat će se stručna konferencija pod nazivom „Gospodarenje otpadom“. Organizator konferencije je Sveučilište u Splitu Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije uz potporu Ministarstva zaštite okoliša i prirode.


Odlagalište Karepovac

Cilj konferencije je pružiti uvid u planove implementacije sustava gospodarenja otpadom s naglaskom na područje Splitsko-dalmatinske županije, kao i tretiranje otpada kao vrijedne sirovine. Unutar glavne teme koja se bavi sustavom gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, raspravljat će se o primarnoj selekciji, budućnosti odlagališta, korištenju goriva iz otpada u industriji te o centru za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na konferenciji će sudjelovati ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitos Sven Müller, savjetnica ministra za projekte gospodarenja otpadom Irena Relić, predsjednica Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom te docentica na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Aleksandra Anić Vučinić te drugi stručnjaci specijalizirani za ovu temu.

Program konferencije nakon pozdravnih riječi donosi I stručne prezentacije kao i okrugli stol „Budućnost gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji“


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_5147)

  Jeli predavanje otvorenog tipa ili su potrebne pozivnice i kako do njih doći?

  oko 5 godina prije
 • Pritisak na pravosuđe (Gost_1848)

  Dolazi i ministar i pomoćnik i direktor Fonda i ostala svita bez ijednog kemičara, biologa, ekologa ... Nisu išli po drugim županijama nego upravo dolaze u nas i to upravo u vremenu između dva sudska ročišta; nakon ročišta u kojem je donesena privremena odluka protiv loženja otpada u cementarama.
  Ova konferencija nije ništa drugo nego pritisak na pravosuđe.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1226)

  Točno goste _1848 , upravo zato i dolazi Ministar, gdje su i liječnici,najvažnije struke ne znače ništa ni Ministru ni onima koji ga prate i koji ga zovu. Kaštelani su jasno izglasali što i kakvo žele gospodarenje s otpadom. Nikakvo spaljivanje koje će ih uništiti i ne samo njih nego sve okolne gradove i naselja.
  Ima li netko od političara da poslušaju narod i da čuju naše razloge i argumente ?

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska