hren

ZAJEDNIČKA PONUDA "MARINE KAŠTELA" I "RIBOLE"
Tvrtka Josipa Berketa, bivšega kaštelanskoga gradonačelnika “Marina Kaštela” d.o.o. iz Kaštel Gomilice i “Ribola” d.o.o. obitelji Dragičević iz Kaštel Lukšića uputile su Trgovačkom sudu u Splitu zajedničku ponudu za kupnju nekretnina “Adriachema u stečaju” smještenih u Kaštel Sućurcu te priložili potvrdu o uplaćenoj jamčevini u iznosu od tri milijuna kuna.

Početna cijena za kompleks u Kaštel Sućurcu je, naime, 30 milijuna kuna, a jamčevina mora iznositi deset posto toga iznosa. Informaciju o slanju prijave potvrdili su nam Josip Berket i Nikša Dragičević, koji je s obitelji vlasnik NIRD-a u čijem je stopostotnom vlasništvu “Ribola” d.o.o..

Odluka o prodaji bit će donesena u četvrtak 17. listopada ove godine na splitskome Trgovačkom sudu gdje je stečajni sudac Jozo Ćaleta sazvao deseto po redu prodajno ročište. Na svih devet do sada održanih nije stizala niti jedna ponuda za najvredniji dio imovine “Adriachema”, dok je ostalih šest nekretnina na drugim lokacijama već ranije našlo kupca.

Višak prostora ponudit će poduzetnicima iz Kaštela

Zajedničku ponudu “Marine Kaštela” i “Ribole” na ročištu će zastupati Ante Kovač, direktor potonje tvrtke. U izjavi za “Slobodnu Dalmaciju” Kovač je naglasio da će prostor “Adriachema”, ako, naravno, bude kupljen, u početku vjerojatno barem dijelom biti skladišni, ali i da će novi vlasnici višak prostora ponuditi u najam poduzetnicima iz Kaštela, i to po povoljnim uvjetima.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, ponuda Berketa i Dragičevića jest i jedina, a kako je u ponedjeljak 14. listopada istekao rok za prijave, to bi mogla i ostati. No, za konačan broj ipak treba pričekati četvrtak. Kompleks u Sućurcu sastoji se, među ostalim, od 41.000 kvadrata zemljišta smještenog iznad Stare kaštelanske ceste i zgrade površine 26.000 kvadrata, trafostanice, opreme.

Tijekom proteklih godinu dana, prvo dražbeno ročište održano je u listopadu 2012. godine, cijena je s 18,3 milijuna eura pala na sadašnja četiri. Budući da su i zemljište i zgrada pod hipotekom, prvi će se naplatiti razlučni vjerovnik a to je u ovom slučaju država.

Vjerovnici prvoga višeg isplatnog reda, u koje spadaju i bivši radnici, morat će se zadovoljiti sa 27 posto dijela prodajne cijene. Upravo taj postotak vrijednosti ukupne imovine otpada na dio (mahom opremu) koja nije došla pod hipoteku. Bivši zaposlenici nemaju puno razloga za veselje jer država ima potraživanja i u prvom višem isplatnom redu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_1103)

  Pa di je kraj bogacenju tih burzuja!?? Zalili ste se na komuniste koji su cuvali drzavno, a sad truli kapitalisti posjeduju sve zivo i nezivo i nema kraja njihovin apetitima! Pa kaze, Boze cuvaj nas od komunista i sotonista, a ja kazen cuvaj nas od nezasitnih domoljubnih kapitalista!!! To sta kupuju za 30 miljuna, vridi 300 miljuna, sramota!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6282)

  malo je rec sramota
  koliki je nekima apetit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7887)

  bravo, učini dobrotu na svoju sramotu, Joško bravo, oni ne vide da in pomažeš

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7023)

  Bolje nego neki Moralić, tulipani i slično. Platili su za razliku od Moralića 100€/m2.
  Šta je tu sramotno? Berket mi uopće nije drag, ali kao poduzetnik je 100 puta bolji nego kao političar.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6113)

  ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad!nije marx baš toliko falija, obit će nam se kapitalizam o glavu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9160)

  bravo goste 7033. Beky je osvetoljubljiv i mutan. Ali kapa do poda kao poduzetniku i poslovnom čovjeku, zna posal. Kao gradonačelnik TRUBA, radio je sve u svom interesu pa i ovi potzez IGRAO IGRU.Isto mislin Kaštelani je . Moja zamjerka što jke Zakon omogučio smanjeni iznos ali svatko se moga javit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1103)

  Ma nebitan je Berket, Dragičević ili neko drugi...oni su od svih buržuja možda i najpošteniji...napisa san da je sistem loš! Ovo će za 20 godina bit čisto robovlasničko društvo, jer će tad pojedinac totalno ovisit o vlasniku koji će stopostotno njegovin životon upravljat, a to je robovlasništvo! Kad taj nesritni sistem totalno iscrpi čovika, ponovo će doć do revolucije i nacionalizacije bogatunskih imanja-komunizam i tako u krug...To je neizbježno, a smeta mi jedino kad se buržuji predstavljaju kao vjernici i dobrotvori, a zna se da viruju i poštuju jedino mister dollar!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_225)

  opet će poćet : budi se istok i zapad i bandiera rossa. dok to ne dođe odnit će vrag sve

  oko 7 godina prije
 • (Gost_65)

  Koji ste vi nezahvalnici, možda je bolje da Adriachem stoji kao strašilo ili da ga kupi koji Rus ili neki drugi Moralić. Pa bolje da ga kupe domaći ljudi, koji već imaju iskustva sa gospodarstvom i zapošljavaju jako puno Kaštelana, šta u Marini Kaštela šta u Riboli. Sigurno je da neće ić sebi na štetu i da su čekali najpovoljniju ponudu, a šta je tu čudno! Bar znamo da će od one ruševine nešto bit i da neće stat slijedečih 20 godina i tjerat turisteko što stoji sve ostalo, pa dajte malo zahvalnosti!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_225)

  više se izgovorilo kontra berketa, čovika koji je na svojin starinskin temeljima, koji je radija i radi još, zapošljava i plača radnike, nego na račun nekih koji dođu iz pripi...ne gologuzi glumataju hrvatsko domoljublje, suzice im domoljubne teku, dade in se po bagateli ono šta in se svidi, oni će kao to obnovit, zaposlit ,suncem obasjat kaštela, zaposlit, maltene pozlatit kaštela i kaštelane. pa di su danas takvi. od 90-e se dalo(ne prodalo) i palac, i jugovinil i jadra dio , i di je to danas

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3188)

  Najprije, nije mi jasno kako će nakon prodaje Berketu i Dragičeviću odjednom biti uspješan model najma kaštelanskim poduzetnicima, a prije prodaje je taj projekt neslavno propao?!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3188)

  Nadalje pitajte Kapetana tko je vlasnik prostalih nekretnina "dok je ostalih šest nekretnina na drugim lokacijama već ranije našlo kupca."

  oko 7 godina prije
 • (Gost_105)

  osobno mi je drago da je šjor Berket kupija,siguran san da će znat upravit i otvorit koje radno misto
  ne znan zašto su neki toliko jalni kad naš čovik uspije,a kad dođu neki sa strane doživu ih ka spasitelje
  eto moralića,šta je taj napravija?
  šjor Berket,nikad više ni primirisat blizu politike,radite posal i bit ćete mirniji

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5224)

  Sad bilo na radio Kaštela! Adriachem kupili Berket i Dragičević!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9160)

  Istinu za rečžami je ća ja nimam novac ka Beky i Nikša pa da moren biti konkurent. Samo naprid , čitan da kupujedu i Palac, naka našega svita. Puna podrška

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8178)

  Odgovara: # 322352

  Je, šjor Berket kupuje za drugoga i upravlja za drugoga, zna se.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6382)

  da nikad više ne primirisat blizu politike....a čoviče ,da mu nije bilo politike i čuvaraleđa i onih iz sjenalobista ,ne bi ni dobio posao ,ajde ne pravite se naivni

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6382)

  uvik je bilo i bit će, da su veliki meštri od politike i veliki meštri od posla

  oko 7 godina prije
 • Adriachemovac 41 godinu (Gost_4631)

  Bio sam na ročištu kad je kupljen ADRIACHEM,Čestitam Berketu i Dragičeviću,a psebna čestitka Anti Kovaču.Prije su kaštelanski poduzetnici nudili 51 milion,a sad su ga dobili za 21 milion manje.Stojak je rekao da se pošalje 50.000 kn.Čobankoviću,a ja dodajem i svim onim koji su neimenovani a učestvovali su u propasti našeg poduzeća treba poslat "BOSANSKI GRB".
  Moja želja je da svi radnici dobiju što više,a u tome možda mogu pomoći i sadašnji kupci.Može se osporiti u roku od 2 godine od otvaranja stečaja tj.
  od 22.02.2012.da država nije razlučni vjerovnik budući je pozajmice uplaćivala na sindikalni račun.Molim gos-đu Todorić da pokrene sudski spor oko pobijanja prava razlučnog vjerovnika.Redakcija portala treba ovo prosljedit sindikalistima.Radnici nemaju za kruh a kamoli za spor. Hvala.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3769)

  Adriachemovac 41 godinu ja ne čestitan berketu kupiče on još toga , ja čestitan tebi na ti 41 godinu bilo je nas tamo puno više neg vas ostalo a kako se ulaguješ novim kupcima može bit da češ ostat i još koju do penzije :)

  oko 7 godina prije
 • Odgovor gos.3769 (Gost_4631)

  Ja sam već u penziji od STEČAJA,samo neznam kako ću je potrošit koliko je velika.Umirovilo nas do maksimuma mislim i na tebe kad si radio u mom dragom i voljenom Adriachemu.Zašto ne bi trebao čestitat Berketu i Dragičeviću i Kovaču koji je sa mnom radio na stroju i bili smo dobri.
  Nikome se ja ne ulagujem nit mi šta treba od njih.
  Ja nisan Kaštelanin .

  oko 7 godina prije
 • (Gost_558)

  Hebeni lažni hrvatski domoljubi...stvorili su Hrvatsku da bi je mogli prodat...ništa manje nisu gori od Pavelića također velikog domoljuba, a komunisti koji su najmanje volili Hrvatsku su je najviše i čuvali...paradoks, ne!??

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3154)

  Jesu li se natjecali i stanoviti likar i stanovita pravnica iz sučurca? Ili su ka hitlers jugend odradili svoj zadatak na korist stranom neprijatelju uz pomoć domaćih izdajnika? povijest se ponavlja. na žalost, ne samo ona slavna...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7090)

  ajde mudraci prestanite mudrovati daj bog da sva ona strasila od tih silnih tvornica netko kupi pa da nesto napravi a ne da zjape prazna date strah proci i vidit , pogledajte i palas huligani su ga zapalili i to bi netko trebao biti pametan pa prodati da nestoji ruglo , ali nasi pametnjakovici nemogu se dogovorit koce dobit vise provizije

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1107)

  Sramota je da su tvornice i hoteli pretvoreni u strašila. Da se isplatilo proizvodit, ne bi imali Todoriće bili butigijere, nego neke druge ljude industrijalce. Samo se to stranci opasnih namjera nije sviđalo, jer su radili za uvozni lobi.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska