hren
 
ZA MIR I TOLERANCIJU
U Marinu Kaštela u utorak poslijepodne uplovila je 101 jedrilica, s 950 sudionika Flote mira, kako bi zajedno sudjelovali u centralnom programu projekta Mirno more, koji već 19 godina tijekom jednog tjedna okuplja na zajedničkom jedrenju djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi ili oboljele od pojedinih bolesti iz više europskih zemalja.
Jedrilice su na put krenule u subotu iz desetak hrvatskih luka, a nakon 5 dana jedrenja po Jadranu sve su se okupile upravo u Kaštelima, gdje su ih ugostili Josip Berket i djelatnici Marine, već više godina uključeni u projekt.
 
- Zadovoljstvo mi je što smo ove godine domaćini okupljanja upravo mi. Ovo događanje značajno je i za Kaštela i njihovu promociju jer na jednom mjestu se našlo 950 osoba, što mladih, što liječnika, medicinskih sestara, pedagoških djelatnika i ostalih u njihovoj pratnji, koji su se mogli upoznati s dijelom onoga što Kaštela nude. Nadam se, ako im se boravak ovdje svidi, da će Marina Kaštela i narednih godina biti domaćin ovog okupljanja sudionika Mirnog mora – kazao je Josip Berket, koji je ujedno i počasni član Mirnog mora.
 
 
Ovom prilikom održana je konferencija za medije, na kojoj su, uz Berketa, novinarima govorili Georg Diwal iz austrijskog veleposlanstva, predstojnik Flote mira Michael Fuchs te članica organizacijskog tima, olimpijka Mirna Jukić.
 
- U projekt Mirno more uključila sam se na poziv organizatora, ali nisam željela biti samo počasna članica već i sudjelovati u jedrenju cijeli tjedan i raditi s djecom. Jer tako je lijepo vidjeti osmijehe na licima ove djece i mladih, njihovo prijateljstvo, način kako se zabavljaju – kazala je Jukić.
 
Na konferenciji za medije u srijedu, mogao se vidjeti video zapis koji im je stigao od predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, u kojem se ispričava zbog nemogućnosti dolaska u Kaštela, ali svima poručuje da u cijelosti podržava ovaj projekt, koji je najveći jedriličarski mirovni projekt u svijetu, s ciljem razvijanja tolerancije, odbacivanja predrasuda i razvijanja prijateljstava među djecom i mladima različitog porijekla i životnih prilika.
 
 
Sudionici ovogodišnjeg Mirnog mora na zapadnom dijelu Marine Kaštela zajednički su zasadili drvo masline, kao simbol mira. Potom su, zajedno s domaćinima formirali znak mira, što je svojim fotoobjektivom zabilježio Šime Strikoman, a večernji program bio je rezerviran za zajedničku zabavu koju su mladi pripremili i u kojoj su uživali do noćnih sati.
 
Sudionike Flote mira tijekom današnjeg dana očekuje zajednička plovidba Kaštelanskim zaljevom, uz prigodni program, nakon čega će jedrilice otploviti u svoje matične luke.
 
Više fotografija pogledajte u našoj Facebook galeriji OVDJE...
 
 
Foto: Ante Majić

KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_101)

  hvala, hvala i hvala gospodine Berket, u ime svih sudionika, još jednom hvala, i kako ste najavili vidimo se slijedeće godine

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4149)

  Kaštilima triba više ovakvih događnja!!! Bravo za sve sudionike i čestitke svima koji su sudjelovali u organizaciji!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1231)

  bravo kapetane i najljepsa ti hvala

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7089)

  bravo...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5129)

  koja lipa atmosfera!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5129)

  Svaka čast . Kapetan je pokaza još jednom da je veliki čovik .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6669)

  Vidiš Joško ono ća san ti govorija dok si bija poteštet, OVDJE SI JAK TU SI DOMA KAPA do poda ali misto gradonačelnika nije to za te. Fala na lipon druženju vidimo se dogodine ako Bog da.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8226)

  Joško, na idućin izborima ćemo te opet izbirat!

  oko 6 godina prije
 • gradonačelnik (Gost_100)

  je li se takozvani gospodin Ivan udostojija doći?
  ili je bija pri mobitelu?

  oko 6 godina prije
 • jedina prava stvar u Gradu (Gost_100)

  sve ostalo žalost.

  oko 6 godina prije
 • goste 100 slažem se. (Gost_4087)

  ovo u kaštilin je taka žalost da triba bižat ća odavde.Pokreli su Državu cilu a ljudi ih opet biraju.užas.neard - ravno kriminalu.

  oko 6 godina prije
 • zašto (Gost_8221)

  Odgovara: # 320466

  po vama javne funkcije moraju obnašati samo kmorumpirani partijski aktivisti a drugi se ne bi tribali pačat u to

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3175)

  di je gradonacelnik triba sidit da je dosa

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3175)

  pitanje za organizatora

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska