hren
 

SLIJEDI OSMO ROČIŠTE
Niti na sedmom ročištu, održanom jučer na splitskome Trgovačkom sudu, nije se pojavio kupac za imovinu “Adriachema” u Kaštel Sućurcu. Prodaja se odvija u sklopu stečajnog postupka s tim da su na dosadašnjim ročištima prodane sve nekretnine, osim najvrjednije, pogona u Kaštel Sućurcu na sedmom ročištu ponuđenog po najnižoj cijeni od 45 milijuna kuna.

Stečajni sudac Jozo Ćaleta zakazao je novo ročište za 18. srpnja ove godine, a na prijedlog stečajnog upravitelja Ive Jukića, nekretnine u Sućurcu prodavat će se po najmanjoj početnoj cijeni od 40 milijuna kuna (5,2 milijuna eura).

Na prvom ročištu, podsjetimo, u listopadu prošle godine, najmanja početna cijena ove nekretnine bila je 18,3 milijuna eura. Jučer održanom ročištu nazočilo je i desetak bivših zaposlenika, sada vjerovnika “Adriachema”, kako bi po tko zna koji put skrenuli pozornost na svoju nezavidnu situaciju. Većini njih je, naime, istekao rok u kojemu su primali novčanu naknadu sa Zavoda za zapošljavanje tako da su ostali bez ikakvih primanja.


Ivo Jukić

Jedinu mogućnost za naplatu barem dijela svojih potraživanja vide u odricanju države od prava razlučnog vjerovnika u korist bivših radnika, kazao je Jozo Stipanović, bivši sindikalni povjerenik. Do sada, međutim, nisu nailazili na razumijevanje u Ministarstvu financija.

Ukupna potraživanja bivših zaposlenika iznose 70 milijuna kuna. Potraživanja ima 340 bivših radnika, ali se od 2000. godine broj postupno smanjivao pa ih je u trenutku pokretanja stečaja u poduzeću bilo 214. Među onima koji od prodaje imovine žele naplatiti svoja potraživanja je i Nikola Prkut, koji je, kazala je njegova kći Marija, upravo 4. lipnja 1991. u radnoj nesreći u poduzeću izgubio nogu.

Dok je sudskim putem ostvarivao svoja prava, poduzeće je propadalo i danas ih nema odakle naplatiti.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • staklenici (Gost_138)

  vidite li vi ovo narode šta se dešava. Istirajte šta prije novu upravu iz staklenika pa da i oni dođu na ovo blagostanje ka bivši jugovinil

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6239)

  a može li se prodat na način da mi platimo kupcu 18 milijuna

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6606)

  Baš mi je drago šta država prije par godina nije to prodala AD brodovima. Jer u Kaštelima sve treba uništiti. Pozdrav Jukiću i Berketu, a i malom Matku Kuzmaniću. Svi su se kleli da su za radnike...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4134)

  Odgovara: # 312943

  Kakve veze ime Berket u to vrime nije ni bija na vlasti,vrlo dobro se zna da je za vrime HDZ-a sve ovo napravljeno i ostavljeni radnici na ulici kao šta je i Adriavinil prodan za jednu kunu zahvaljujući tadašnjem gradonačelniku Anti Sanaderu, A narod piši odabrani HDz-a opet poklonija viru istom tom HDZ-a pa svi skupa neka naprave demonstracije ispred Općine i u blizini odbora HDZ-a.Oni će im pomoći i za njihovu problematiku saslušati kad se konzultiraju sa Antom .Neka nazovu Udovičića na mobitel 24 sata dostupan.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3545)

  Kad je bila mogućnost da Adriachem preuzme AD brodovi Berket je bio na vlasti ali tada su počeli nesnovani napadi i napisi,za daljnje informacije pitajte Jakova Žarko.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4218)

  ih,kad je vako pala cina,sad bi i ja moga uć u igru:)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3210)

  Nemoj pajdo ni da ti plate.;););)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_90)

  sad će se prodat

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4232)

  Do čega smo došli: više vridi kvadrat neplodnog kamenjara, nego izgrađenog i komunalno opremljenog POSLOVNOG prostora. Zašto? Jer se u RH ne živi od RADA i proizvodnje, nego od šverca i imovine. Je li to (bija) nacionalni interes ili nam je stranka opasnih namjera prodala rog za sviću, sve u slavu vječne nam i jedine? Ko ne zna, može uputit pitanje načelniku, stanovitom I.U., inače članom te stranke, koja je By the way, na sudu. I to upravo radi toga, glede&unatoč.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5020)

  Kaštelanski poduzetnici skupite se organizirajte i kupite prostor bivšeg Adriachema,nemojte posli kukat na Moralića.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2727)

  šta se tu ima naše kupovat?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3154)

  Kad je vaše, pokažite mi dionice. Ili vlasnički list.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4156)

  nema do ..po jednu kunu..;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5221)

  HDZ ga uništija, Moralić se obogatija,a Berket GIRIĆIĆ za 450.000 Eur-a uitija.
  Čovo stan kupija,Brko u mirovinu pobiga,jedino radnici ostali na cidilu.
  Država se hipotekom zaštitila,sindikati radnicima obećavali da će AUDIO pustit prednost radnicima.Obećanje ludom radovanje.

  oko 7 godina prije
 • 3154 (Gost_4101)

  pored vas sučurana takvih komodnih koji nevole razmišljat nije bija problem sve uništit.dosta je bilo reč da se neče otrovna industrija i svi su bili za, ao tome kako će ko živit nije bilo bitno.oni ne glođu ostatke, jer je daleko do ostataka.oni su se povukli u pozadinu jer su sve svoje zaposlili, materijalno sredili i osigurali i ponekad se pojave u javnosti ka mesije

  oko 7 godina prije
 • ! (Gost_9105)

  Nema veze šta su tvornice u Kaštelima propale jer nam turizam cvjeta. Eno sinoc otvoren beach bar u Palacu. Šta ti je?! A je, i nasuli smo i par kamiona žala po plažama. Dobro je, ide se naprid.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3154)

  Pa vi dragi moji suseljani glasajte za HDZ: oni koji te ogladnu ili te pokradu, ne želu ti vratit.

  oko 7 godina prije
 • za 4101 (Gost_3154)

  Istina je da su Sućurački adeze jurišnici kao domaći izdajnici odigrali zatvaranje u slavu vanjskog neprijatelja, ali podsjećam vas na protestnu povorku vozila kroz Sućurac za zatvaranje kemijske industrije. tri dila donjokaštelani je u njoj bilo ka tobože zeleno osviješteni. Sad glođite kralja petra bačve, a meni je opet dobro. Samo narodu nije. A pišaš narod koji glasa za onoga koji ga ostavi bez kruva.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5444)

  Svi koji su davnih devedesetih otplatili dionice u istoimenoj firmi, tražit će svoj dio, jer nije im jasno tko je uzeo tu dobit.
  Bilo tko da kupi Adriachem odgovarat će i zmeđu ostaloga i za ovu pljačku.
  Onaj tko se okoristio dionicama, molim neka pod hitno pokrene to pitanje, inače zbog udjela dioničnog plaćanja zemljište i ako se proda bit će nepravomoćno.
  Imamo, uplatnice svjedoke,a i vašu arhivu koja je ovo dokumente(uplatnice) morala čuvati trajno.
  Uljudno molim da ljudima koji su otplatili npr. 10-20 dionica vratite novac!
  Otplaćene dionice su sitnica naspram sramotnog otkupljivanja velikog giganta i zato još jednom naglašavam da ćete ovu građansku , a najviše ljudsku obvezu uredno ispuniti , ljudima kojima to niste vratili.

  poznato je da su neki svoje dioničke udje uredno vratili sebi u džep!
  Želim svoje pošteno otplaćeno vidjeti u novčanom povratu!

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska