hren
 

malaCIJENA TRIPUT NIŽA
Dvije od preostale tri nekretnine stečajnog dužnika “Adriachema” prodane su na jučer održanom ročištu na Trgovačkom sudu u Splitu. Kupca, naime, nije bilo za najvredniji dio posrnule kaštelanske tvrtke u državnom vlasništvu – kompleks u Kaštel Sućurcu, koji će na dražbu ponovno 4. lipnja ove godine po početnoj cijeni od 45 milijuna kuna.

Bit će to sedmo po redu dražbeno ročište u ovom postupku do kojega je cijena kompleksa (poslovno-proizvodni objekti, zgrade i zemljište na kojemu su objekti sagrađeni, skladište, oprema...) smanjena za tri puta. Cijena je, naime, pala s početnih 18.318.551 eura (oko 135 milijuna kuna), na prvom ročištu u listopadu 2012. godine, na 45 milijuna kuna. I još uvijek je neizvjesno hoće li biti zainteresiranih kupaca.

velika

U početku je početna cijena smanjivana za 20 posto, zadnja dva puta za deset posto, ali je posve izvjesno da će, ako se kupac ne pojavi, i dalje padati. Imovina stečajnog dužnika mora se prodati u određenom roku, pa makar krajnja cijena bila i jednu kunu. Kao jedinom ponuditelju, tvrtki “Dalmatinac Barić” iz Splita, u vlasništvu Ivana Barića, na jučer održanom ročištu za iznos od 557.000 kuna prodano je zemljište u Kaštel Gomilici površine 1878 kvadrata (KČ 220/2), u naravi dvor opterećen razlučnim založnim pravom.

Radnici uzalud traže svoje

Marina Perić iz Kaštel Sućurca bila je jedini ponuditelj za nekretninu na čestici zemlje 1138/5 u Sućurcu, zemljište oko pogona površine 1482 kvadrata, u naravi put opterećen trajnim pravom služnosti. Marina Perić nekretninu je kupila za 211.000 kuna, početnu cijenu jučer održanog ročišta. Prisutna nova vlasnica predložila je sudu da se kupljena nekretnina odlukama suda oslobodi zabilježbi ovrha, ali je i izjavila kako je upoznata o opterećenošću prava služnosti.

Jučer održanom ročištu nazočilo je i petnaestak bivših zaposlenika “Adriachema” koje je zanimalo kada će biti podjela iznosa od oko dva milijuna kuna, ostvarenog prodajom nekretnina, a ponovno su, opet na pogrešnome mjestu, tražili da se država odrekne svojih potraživanja u korist radnika. Što se podjele novca tiče, u tu svrhu bit će održano posebno ročište, rečeno im je, dok su za drugi zahtjev upućeni na adresu Ministarstva financija.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_9139)

  Lešinari hrvatskog radništva, da Bog da se vrtili u grobu ka na kalanderu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3748)

  Tačno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6205)

  evo prilike za radnike adriachema.ima vas 200 dignite kredite i nastavite radit .tribate dignit po 30 ooo eura

  oko 7 godina prije
 • (Gost_149)

  Zašto stečajni upravitelj Ivo Jukić nije sudskim putem tražio poništenje hipoteke AUDIA-Države,kad je to obećao na prvom ročištu ? Tko ga na to može prisiliti ? SUDAC ili ko drugi,radnici nemogu,što im je činit?
  Da je to napravio moža bi radnici makar dio od neisplaćeni plaća i otpremnina dobio.Ako neki pravnik zna neka poduči neuke radnike kako do svoji prava.
  Gdje je sad VUČETIĆKA koju je ČOVO angažirao za svoju korist i koja je se lipo naplatila po prodanom Giričiću Berketu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1172)

  Odgovara: # 305000

  Šutiranje mrtvaca na podu: dat ću ti ja hajduka s krezubim igračima i prazne blagajne, pa igraj prvenstvo. I to pod uvjetom da dovedeš 3 eksperta.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska