hren

ĐAKOVIĆ: ZATEKLI SMO SPALJENU ZEMLJU I IZVJESTILI NADLEŽNE INSTITUCIJE
- Iako nije uobičajeno da članovi Nadzornog odbora trgovačkog društva sudjeluju u konferencijama za medije, isprovocirani neutemeljenim napadima na Upravu društva te zbog pozivanja od strane sindikalista HUS-a da sankcioniramo direktora Marija Paladina i stanemo na stranu radnika, ovim putem poručujemo da stojimo iza rada ove Uprave, koju smo i izabrali – kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Nadzornog odbora Kaštelanskih staklenika Dražen Đaković.

Uz Đakovića na konferenciji su podršku Upravi dali i ostali članovi Nadzornog odbora, Željko Ađutantov i Filip Plećaš, a nazočio joj je i direktor poduzeća Marijo Paladin.

- Od kada smo u kolovozu došli u u ovo društvo, mi isključivo stojimo na strani radnika. Ovom bi prilikom poručio svima koji prozivaju za trenutnu situaciju u Staklenicima da prozivaju neutemeljeno i pogrešne osobe, jer do lošeg stanja u poduzeću nije došlo radom ove, nego bivših uprava. Pored loših poslovnih odluka bivših uprava, ovaj je Nadzorni odbor pregledom dokumentacije društva, ustvrdio da postoje i neke radnje bivše Uprave za koje smatramo da bi se trebalo i kazneno odgovarati. O svemu tome izvjestili smo nadležne institucije – kazao je Đaković nazvavši zatečeno stanje u Kaštelanskim staklenicima, spaljenom zemljom te naglasio da od kada je došla nova Uprava radnici redovito primaju plaće, a isplaćeno im je i dio duga iz perioda bivših uprava.

Željko Ađutantov osvrnuo se na pojedine brojčane podatke, koji pokazuju da se od 1996. godine rasprodala polovica, odnosno 55 ha zemljišta Kaštelanskih staklenika te da se u posljednjih 5 godina napravio gubitak od 125 milijuna kuna. Ađutantov je naveo i kako se ovo poduzeće godinama više bavilo djelatnošću prodaje zemljišta i iznajmljivanjem nego proizvodnjom poljoprivrednih kultura.

- Neki su željeli stečaj, ali da je do stečaja došlo, svatko bi uzeo što mu pripada jer je mnogo toga pod hipotekom. Samo bi radnici na kraju ostali kratkih rukava – kazao je Ađutantov.

Sindikalisti će svoje plaće primiti, a što je s radnicima

Direktor Marijo Paladin, novinare je obavijestio kako istog dana počinje postupak mirenja s HUS-om te je na pitanje novinara zašto je odbijao dijalog sa sindikalistima, odgovorio kako bahato ponašanje te ulaženje bez najave kao i prijetnje štrajkom nisu najprihvatljivija komunikacija.

- Kada bi danas započeo štrajk stvorio bi se gubitak od nekoliko milijuna kuna i ne bi bilo mogućnosti isplate plaća. U isto vrijeme sindikalni čelnici bi svoje plaće primili, ali misli li netko na 114 radnika ovog poduzeća?

Radnici se ne moraju bojati za svoja primanja, jer imamo kontinuitet proizvodnje. Treba nam samo uredan rad, red i mir, te ćemo ove godine vjerojatno biti likvidni te isplatiti sve plaće, a ako bude vanjskih priljeva i zaostale plaće, koje radnicima nisu isplaćene u vrijeme prošlih uprava – poručio je direktor Paladin.

U Kaštelanske staklenika podršku direktoru Paladinu došlo je dati i desetak sezonskih djelatnica, koje su nekoliko sezona radile u ovoj tvrtki, ali su otpuštene bez da su im isplaćena dugovanja za plaće.

- Direktor Paladin već nam je platio dio duga koji su ostavili bivši direktori Benzon i Penga, a najavio nam je i isplatu ostatka duga. Drugi su samo obećavali, dok je direktor Paladin dio isplate i izvršio – kazale su nam u glas okupljene djelatnice.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska