hren
 

ZAJAMČENA PRAVA RADNICIMA U SLIJEDEĆE DVIJE GODINE
Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska dogovorili su i potpisali novi Kolektivni ugovor. Zaposlenicima CEMEX-a novi će ugovor jamčiti kontinuitet radnih prava i uvjeta u sljedeće dvije godine.

S obzirom na teške tržišne uvjete te trenutnu situaciju u kojoj se tvrtka nalazi, novim Kolektivnim ugovorom dogovoreno je da se bruto masa plaća tijekom 2013. neće povećavati te da neće biti isplate božićnica ni regresa, dok će te mogućnosti u 2014. godini biti nanovo razmatrane i ovisiti o rezultatima poslovanja. Materijalna prava poput jubilarnih nagrada, dara djeci, dopunskog zdravstvenog osiguranja, božićnih bonova te naknada za novorođenu djecu, kao i naknade za prijevoz do radnog mjesta ostaju sastavni dio Kolektivnog ugovora.


Trpimir Renić i Mladen Radić


„Situacija za tvrtku je teška, tržište je prepolovljeno, no mi smo okrenuti budućnosti u kojoj ćemo trebati naše ljude za ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, stoga zaposlenicima nastojimo omogućiti da se osjećaju što je moguće više zaštićeni na svojim radnim mjestima. Zadovoljni smo što smo i u ovim teškim okolnostima postigli razumni dogovor s našim socijalnim partnerom, jer upravo to nas svrstava u rijetke odgovorne poslodavce“, rekao je tom prigodom Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Mladen Radić istaknuo je: "Svjesni smo da je situacija danas takva da se svi moramo odreći dijela beneficija, kako bi omogućili zadržavanje radnih mjesta i redovitu isplatu plaća. Postizanje dogovora s Upravom uz razgovor, razumijevanje i međusobno uvažavanje za vrijeme pregovaranja, imaju još veću vrijednost danas kad je socijalni dijalog u zemlji usporen, a prava radnika ugrožena.“


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_8210)

  u kratko..u eu..odpadu je spas.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5114)

  Sve će oni napravit dok ne dobiju dozvole.Sve će platit, donirat, provozat po svitu zatvorenih očiju...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6134)

  izgleda da je cemex najboja firma u dalmaciji,sasvim sigurno je i ja bi voli biti tamo.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8210)

  je li se ..zna..a tribalo bi..tko su kupci..i u koju svrhu..jer da nisu mozda neki diktatori ili neki drugi judi u pitanju..pa unda..drz..nedaj.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • radnik (Gost_5203)

  a šta sa nama koje si na silu potira ka da smo mulci i to nakon trideset godina .reniču još ispadaš humanitarac mi koji smo cili život tu ostavili na to pitanje odgovori. misliš da si sve riješija sa onih par stotina iljad kuna srami se.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5581)

  ....radniće...da nisi tia ić nisi mora nego su ti se osladili dobri pinezi pa si iša...biće su ti oni krivi ća si brzo potrošia pa sad nemaš ništa....iz cemexa niko nije iša prisilno...daju se otpremnine i to dobre pa ko voli nek izvoli.....a pajdo nemoš imat i jare i pare

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6153)

  Zašto sad opet Cemex i županija gura neku studiju o okolišu kad je kaštelansko gradsko viječe jasno bilo protiv? Na silu nas oće trovat

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8119)

  javite se marinu bonacinu

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska