hren

Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar u petak, 26. Listopada od 9 do 12 sati organizira berbu u masliniku u CEMEX-ovom rudniku u kojoj će sudjelovati članovi zadruge, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement te zaposlenici CEMEX-a. Zadrugarima će u berbi pomoći i učenici i učitelji Eko-škola – sućuraćke O.Š. kneza Mislavate solinskih O.Š. don Lovre Katića i O.Š. Vjekoslava Paraća.

Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar osnovana je početkom 2011. godine suradnjom tvrtke CEMEX Hrvatska i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement. Zadruga se bavi proizvodnjom maslinovog ulja iz maslinika koje je tvrtka CEMEX posadila na rekultiviranim područjima svog rudnika te u okolici tvornica.

Zadruga članovima udruge branitelja omogućava da korisno upotrijebe svoje slobodno vrijeme, osiguraju sredstva za vlastiti rad te da eventualnu dobit usmjere za pomoć djeci poginulih branitelja Domovinskog rata. CEMEX kroz ovu suradnju nastavlja raditi na rekultivaciji svojih eksploatacijskih područja te na taj način svojoj lokalnoj zajednici osigurava ljepši okoliš, a istovremeno doprinosi i očuvanju tradicije maslinarstva dalmatinskog podneblja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska