hren
 

PRVI ZAJEDNIČKI SASTANAK
Prvom sastanku gradonačelnika Josipa Berketa i obrtnika te vlasnika tvrtki, nazočilo je desetak kaštelanskih poduzetnika kako bi se upoznali s gradonačelnikovim javnim pozivom za uključivanje u osmišljavanje zajedničke ponude za kupovini Adriachema u stečaju.

- Kako je i prije nekoliko godina postojala inicijativa kaštelanskih poduzetnika o kupovini Adriachema, cilj ovog poziva je osmisliti kvalitetnu i prihvatljivu ponudu jer ne bi bilo dobro da se na dražbenim ročištima ne pojavi nitko zainteresiran ili bude tek jedna ponuda, što nikako ne bi bilo u interesu niti radnicima niti zajednici. Interes sviju trebao bi biti u oživljavanju prostora Adriachema i otvaranju novih radnih mjesta i zato smo tu da pokušamo naći neko zajedničko rješenje – kazao je gradonačelnik Berket.


Ivan Topić, Ivan Gotovac, Igor Milas

O inicijativi poduzetnika, u sklopu koje je prije nekoliko godina šezdesetak kaštelanskih poduzetnika željelo kupiti Adriachem te na određeni način i zbrinuti zaposlene, a koja nije uspjela zbog odnosa AUDIA te izostanka podrške od strane radnika i Uprave Adriachema, na sastanku su govorili njeni pokretači Ivan Kovač, Ivan Gotovac i Nikša Dragičević, koji su pokazali zanimanje i za ovu novu inicijativu gradonačelnika Berketa.

Sadašnja cijena: 70 tisuća kvadrata za 18 milijuna

Svoje mišljenje o mogućoj zajedničkoj kupovini Adriachema, za što je prvo dražbeno ročište najavljeno za kraj ovog mjeseca, a cijena za oko 70 000 metara četvornih zemljišta i zgrada Adriachema iznosi približno 18 milijuna eura, na sastanku su govorili i zainteresirani poduzetnici i njihovi predstavnici Ivan Boljat, Ivica Antunović, Igor Milas, Ivan Topić, Ante Miletić, Jakša Šego, Sandra Russo i Ivica Ivković. Neki od njih pokazali su pesimizam u odnosu na temu, ali kako je ustvrdio gradonačelnik Berket, danas o prodaji ne odlučuje nitko do stečajni sudac. Isto tako poduzetnici su postavili pitanja o određenim mogućim olakšicama od strane Grada, na što je Berket konstatirao da o takvim temama odluke donosi Gradsko vijeće, ali da se poduzetnici ne trebaju sramiti tražiti ono što im treba.


Ante Miletić i Sandra Russo

Kako je od nekolicine nazočnih upućena primjedba o lošoj informiranosti poduzetnika o gradonačelnikovom pozivu, naglašavajući da se isti mogao pročitati tek u rijetkim medijima, dogovoreno je da se do slijedećeg sastanka, koji je najavljen za približno desetak dana, nazovu svi poduzetnici koji su bili uključeni u prvu inicijativu, provjeri njihova sadašnja zainteresiranost te pozovu i poduzetnici koji su sada pokazali zanimanje za kupovinu Adriachema.

Kako se moglo čuti među njima je i gradska tvrtka Zeleno i modro, koja bi na prostoru bivše tvornice, na površini od približno 6 tisuća metara četvornih, imala reciklažno dvorište kao i neke tvrtke u vlasništvu gradonačelnika Josipa Berketa.


Nikša Dragičević


Ivica Antunović


Jakša Šego

 

Foto: Ante Majic
KOMENTARI:

Stari Komentari (28)

 • (Gost_1181)

  Ovo bi moglo bit puno lipo....ima tu mladog i perspektivnog svita sa idejama i novcima.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2225)

  Jeli prije dvi-tri godine osnovan savjet za gospodarstvo sa ovim idejama i mnogo više, a nije se učinilo ništa do sada? Ovo je predizborna priča kako pokazati da se nešto radi. Da je sve prisutne okrenit nebi se skupilo 10.000.000 kuna.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8133)

  moga bi berket uložit oni 18 milijuna šta mu je udovićić ostavija

  oko 8 godina prije
 • mate (Gost_8144)

  e ka nije i potrošija

  oko 8 godina prije
 • Bivši Adriachemovac (Gost_9161)

  Ako stečajni sudac bude Berketu kao što mu je bio bivši direktor ČOVO kad je kupova Giričić onda bi moga kupit za četvrtinu od stvarne procjenjene vrjednosti cili Adriachem.Sve po zakonu a ČOVO poslin ove prodaje kupio sinu stan?Nešto ispod stola je dano činjenice kazuju.Bivši radnik bez noge koju mu je mješalica otkinula neće dobit ništa i ostali kao invalidi rada umru brzo bez da sa analizira dali su umrli od VINILCLORIDA sa kojim su radili.Zašto im se ne da odšteta kao u SALONITU iako je ADRIACHEM 86% u državnom vlasništvu ? <br />O ovim stvarima sud bi trebao donit poštenu odluku , ako ima pravde.

  oko 8 godina prije
 • komunalne naknada. (Gost_9687)

  a more li se ikako saznati šta je sa naplatom ona 34 milijuna kuna gradskih potraživanja prema Adriachemu.jeli to izgubljeno i ima li odgovornih

  oko 8 godina prije
 • tik tak (Gost_3124)

  nevjerovatno zar se nitko u ovom gradu tko je mjerodavan upita u kojem svojstvu se došlo do berketa jer on ama baš ništa ne odlučuje po pitanju adriachema,osim što su on i njegovi iz grada zaboravili da ta tvrtka duguje gradu 33 miliuna kuna,privatnici budite na oprezu jer mi se ćini da sam nešto čuo od naših iz gomilice da je ondeje sjeverno od te tvrtke netko poznati već kupio zemlju vjerovatno znajući da bih se uskoro mogao prodavat i adriachem, zanimljivo to se upravo i dešava pratit ćemo pozorno.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_106)

  Svatko pametan zna da će se Adrachem prodati tek u trećem krugu za cijenu ne višu od 10 mil.eura. To bi otprilike moglo biti iduće godine. Tako da je sve ovo obična Bekijeva parada kiča i predizborna promocija. Neznam samo tko mu još viruje u Kaštelima kad je razočarao i Alenku Rokov

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3256)

  Gradska uprava manta puk. 4 god su skoro prosle,<br />Novega nema, ostala obecanja pusta.<br />Okreni Beki timun i pusti uzde grada<br />mudrijen i pametnijem.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_197)

  ima li tu..proizvodjaca..bar cackalica..osim..prodavaca..magli.. ;-)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1228)

  [quote name="Gost_1181"]Ovo bi moglo bit puno lipo....ima tu mladog i perspektivnog svita sa idejama i novcima.[/quote]<br />slažem se.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9036)

  Neka ga kupu oni koji su dobili enormne cifre za otpremnine,a zaposlili se odma poslin.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5223)

  sve ce propupat od ovih

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6103)

  Čl.1 statuta ADZ-a: Najvažnije je da nikakva proizvodnja nigdi ne proradi, ko glavu digne s kiton kupusa, satari ga. Ostalo je sporedno.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7187)

  [quote name="Gost_6103"]Čl.1 statuta ADZ-a: Najvažnije je da nikakva proizvodnja nigdi ne proradi, ko glavu digne s kiton kupusa, satari ga. Ostalo je sporedno.[/quote]<br /><br />Ma vidi sta je SDP (vladajuci) bolji. digli porez na izvos a smanjili na uvoz, toliko o proizvodnji a da ne kazen o stranom ulaganju

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2197)

  Nije posao gradonačelnika da ga poduzetnici vuku za rukav kad im nešto treba, već da stvori sustav i uvjete u kojem gospodarstvo može normalno funkcionirati. Gradonačelnik to nije napravio niti to ima namjeru napraviti (i još je u sukobu interesa i kao gospodarstvenik i kao mešetar nekretninama), kao što to nije imala namjeru napraviti vlast prije njega. Jadni mi, valjda će biti bolje.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3756)

  Koji poduzetnici,sta ce oni kupit duzni su poreza milijone pogledajte samo jednog po jednog na poreznoj stranici duznika,e jadni ti smo mi ko nam kolo vodi.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1569)

  Oli je Radačić i poduzetnik oli ga je posla Vukojević s pontona

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6103)

  [quote name="Gost_7187"][quote name="Gost_6103"]Čl.1 statuta ADZ-a: Najvažnije je da nikakva proizvodnja nigdi ne proradi, ko glavu digne s kiton kupusa, satari ga. Ostalo je sporedno.[/quote]<br /><br />Ma vidi sta je SDP (vladajuci) bolji. digli porez na izvos a smanjili na uvoz, toliko o proizvodnji a da ne kazen o stranom ulaganju[/quote]<br />Pa nisan ja govorija o njima, nego o onima koji su uz naše zdušno odobravanje uveli i godinama provodili antidržavnu ekonomsku politiku, a to je, na tvoju (i oćenarodnu) žalost bija ADZ.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8220)

  Kako mogu kupovat državno vlasništvo i oni ća su dužnici porezne uprave.Za jednoga znan da je dužan državi 500 000 kn(internet stranica porezne uprave).

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5223)

  tek kad ih linić izbrise ovi se ovde mogu pojavit prodavaci magle

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5201)

  Prvo neka vrate državi sta su dužni pa neka onda kupuju državno .da nije tužno bilo bi smisno.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1234)

  Da Zeleno i Modro, da reciklažno dvorište?<br />Znate li vi uopće di živite? Samo pričate prazne priće a vrlo dobro znate da bi poduzetnici to uzeli samo ako bi im dali mukte i komunalno opremili o trošku grada , ai onda bi se mislili.Dajte to nekome da napravi staračke domove i dovede tu bogate europljane da es prid smrt nauživaju ove lipote kad mi neznamo šta imamo

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7154)

  a bili ovi veliki strucnjaci jugovinil za 1 kunu

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4242)

  Ljudi podili su pare pojedini prije 10 godina neka i vrate, i eto proizvodnje.A ti isti rade sve ove godine.Pročešljajte malo,neki su se i dobro okoristili od te firme.Debelo i tusto.

  oko 8 godina prije
 • smješno (Gost_6106)

  možda nije ljepo ovo što ču napisat ali isto smatram da je istina što pišem,pojedinci koji sjede tu za ovim stolom sa gradonačelnikom su po meni većina nesposobni upravlja sa tvrtkama jer ima dužnika prama državi jer se to vidilo na listi kod onog linića također nam je svima poznato da naš gradonaćelnik koji i sam govori za javnost kaže da nije riješio dozvolu znaći da radi na crno i kontra zakona RH i sad naj novije govoru da toći gorivo zar nije i to žalosno da upravo on koji se deklarila kršćaninom ili pak poštenjaćinom ujednoje i naš gradonaćelnik radi mimo zakona pa se i on javlja za kupnju adriachema cilog oli neki dio to neznam,zato bez uvrijede ne želim nitkoga vrijeđat ali mislim da ste nesposobni to ostvarit.Moguće je da se to daruje bez naknade e onda mislim da bih se i ja javio jer sam sigurno posobniji od većine koji tu sjede ali također znam da ima i spšosobniji od mene ,onda možete zamislit kad bih ovi došli na red.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8228)

  Zašto uvik jal i zloba?Da van je doša Moralić kupit onda je to uredu.Kad dođu naši ljudi onda nevaja.Doduše ,pravedno bi bilo dat pravićnu naknadu obiteljima kojima je to oteto.Znate kako se reče oteto ,prokleto ,žalosno je šta ovi naši sad kupuju prokleto ,ali to je naša stvarnost.Na kraju ,da zaključim.Ako ovi naši poduzetnici jemadu šoldi ,a to nije teško dokazat ,onda neka kupu oni.A sve ovo šta vi komentirate ,obićne su bljuzgarije.šta oču reć ,kad dođe kupnja na vidilo triba odrišit kesu ,ili ćedu idalje prodavat hljeb i coca colu ,ka i dosad.živi bili pa vidili.Šta se mene tiće ,rađe oni nego morlani moralić!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3939)

  nasi ljudi su sve i upropastili <br />da nasi

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska