hren
 

DOBRO LETI
Zračna luka Split ostvarila je u 2011. godini neto dobit u iznosu od 31,7 milijuna kuna, koja je, odlukom Skupštine održane u utorak u Zagrebu, u cijelosti raspoređena u rezerve društva. Skupština je usvojila financijsko izvješće po kojemu je u prošloj godini ostvaren ukupni prihod u iznosu od 189 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 149 milijuna kuna. Dobit je prije oporezivanja iznosila 40 milijuna kuna, a neto dobit 31,7 milijuna kuna. Ukupna aktiva društva dosegnula je 500 milijuna kuna. Usvojen je i plan poslovanja za 2012. godinu koji predviđa ostvarenje prihoda u iznosu većem od 200 milijuna kuna.

U splitskoj Zračnoj luci lani je zabilježen rast prometa od sedam posto (riječ je o ukupno 1,3 milijuna putnika), a daljnji rast također u tom postotku planiran je i za 2012. godinu.
Zlatna bilanca Fine
Članovi Skupštine ocijenili su poslovanje splitske Zračne luke vrlo uspješnim, a potvrda dobrih rezultata je i Zlatna bilanca Fine dobivena za 2011. godinu, pri čemu je Zračna luka u Resniku proglašena najuspješnijom u području prometa.

Prema riječima direktora splitske Zračne luke Lukše Novaka, najavljena su i daljnja ulaganja u proširenje putničkog terminala. Od 450 milijuna kuna, kolika je njihova ukupna vrijednost, za ovu godinu je već predviđen iznos od 20 milijuna kuna. Osim toga, dodatnih 20 milijuna kuna rezervirano je za daljnji otkup zemljišta.

– Osobno sam zadovoljan rezultatima – naglasio je Lukša Novak – jer smo u svim segmentima poslovanja zadržali trend rasta. Osim toga, unatoč prisutnoj ekonomskoj krizi, taj uzlazni trend planiramo nastaviti.


Promjene u Nadzornom odboru

Većinom glasova, Skupština je iz sedmeročlanog Nadzornog odbora Zračne luka Split opozvala dvije članice koje u odboru zastupaju Vladu RH. Opozvane su Melita Štrbac iz Zagreba i Branka Badžim iz Šibenika, a za nove članove izabrani Steven Vladislavić iz Splita i Matko Kuzmanić iz Kaštel Sućurca.

Promjenama u Nadzornom odboru usprotivio se Ante Sanader, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije u Skupštini Zračne luke.


Novi prijevoznici i nove destinacije

O uspješnom poslovanju splitske Zračne luke kazuju i informacije po kojima bi, prema najavama, tijekom ovogodišnje ljetne sezone, iz Splita trebalo letjeti osam novih avioprijevoznika: Air Nostrum (reginalni prijevoznik Iberije), Alitalia, Germania, Helvetic, Holidays Czech Airlines, Sky Work SA, TUI Nederland i Vueling, za sedam novih destinacija: Barcelona, Beograd, Bern, Madrid, Rotterdam, Varšava i Venecija.


Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_5560)

  letite

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6217)

  Smjesta doli uprava i pstavit Božića,Đakulu,Ljubića i Dodu za savjetnika brzo bi nas vrag odnio a to bi mnogi htjeli hrvatski JAL

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8161)

  Goste_6217 ja bi njih pribacija u Krole, da mu malo svojim konstruktivnim sugestijama unaprijede poslovanje :P :P :P

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2128)

  ajde, neka bar nešto posluje s dobitkom u ovoj državi. Vidite pametnjakovići di je lova, u turizmu. Dakle, zna se šta treba za razvijen turizam--raznovrsna ponuda. a ne spalionica smeća.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3111)

  Pitam se da li je Zračna luka onda d.o.o. ili što, kad je već društvo. Izgrađena u Kaštelima i Trogiru, a sastanke uprave, nadzornog odbora i skupštine održavaju u Zagrebu ???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!<br />Koliko članova ima skupština i koliko je njih iz Kaštela i Trogira. Ili su svi iz Zagreba i okolice. Da li na sastanke-sjednice u Zagreb idu svi skupa čarterom ili kako, imaju li za to dnevnice i smještaj (ne vjerujem da idu o vlastitom trošku). Iz ovog se može iščitat da je sjedište Zračne luke Kaštela u Zagrebu. Da li to onda znači da se i svi porezi i doprinosi plaćaju u Zagrebu. Onda je i ovdje na djelu pljačkanje lokalne uprave. Onda je i ovo razlog da Kaštela nemaju novca za normalan razvoj.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3111)

  Jedan primjer: U Saboru RH tražilo se, da kad se voziš našim cestama i potrebno je na pumpu uliti gorivo, da nekakav porez, dobit, dio, ili već kako ostane u toj lokalnoj upravi, u kojoj se nalazi ta benzinske stanica, a ne sve u centar tj. sjedište INE. Taj je prijedlog odbijem s gnušanjem od tada većine (HDZ) u Saboru. A ni sada neće bit bolje jer se ovo ne zove PROMJENA (promjena vlasti), nego se zove ZAMJENA. A svi bi mi trebali znati značenje tih dviju riječi.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2160)

  goste 3111, nemaš pojma, i ne piši gluposti

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3111)

  Aj ti goste 2160 onda napiši kako je.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_668)

  ja bi htio raditi u zračnoj luci,zanima me kako dobiti posao tamo?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4103)

  sve priko leđa(izrabljenih) krolića

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8171)

  ja bi htio raditi u zračnoj luci,zanima me kako dobiti posao tamo?
  <br />Jarane pošalji molbu i oni će ti izvadit krv. Ako u krvi imaš dovoljno lukšićkih krvnih zrnaca dobivaš posal 100 posto. Ako nemaš pričekaj drugi život.<br /><br />A imaš i alternativu, zaposli se u kaštelanskin staklenicima, to ti je odma priko puta zračne luke.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8171)

  Goste_6217 ja bi njih pribacija u Krole, da mu malo svojim konstruktivnim sugestijama unaprijede poslovanje
  <br />Misliš da mu objasne kako se kuva brujet za vrime radnoga vrimena.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2160)

  3111 glup si, radi i muči

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6146)

  Evo ja iman više od pola krvnih zrnaca iz Lukšića, a ne radim na Zračnoj luci. Tija san provat u Kaštelanske staklenike, dođe te na isto. To je tu odma priko puta.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7212)

  [quote name="Gost_2128"]ajde, neka bar nešto posluje s dobitkom u ovoj državi. Vidite pametnjakovići di je lova, u turizmu. Dakle, zna se šta treba za razvijen turizam--raznovrsna ponuda. a ne spalionica smeća.[/quote]<br />Nađi mi jednu upravu aerodroma koja nije bila uspješna: pa to uopće ne zavisi o njima, nego o društvenim kretanjima! O njima ovisi racionalnost poslovanja, red i financijska disciplina, ali to je druga tema,...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3421)

  za Gosta 7212<br />Nađi mi jednu upravu aerodroma koja nije bila uspješna: pa to uopće ne zavisi o njima, nego o društvenim kretanjima! O njima ovisi racionalnost poslovanja, red i financijska disciplina, ali to je druga tema,...[/quote]<br />to je osnovna tema, ova uprava je i dobila nagradu "Zlatna bilanca" za ekonomičnost, rentabilnost i financijsku disciplinu kao tvrtka s najboljim poslovanjem u sektoru prometa u 2011.g. Znači najbolji su od svih zračnih luka u Hrvatskoj (znam da ih nema puno, ali veseli da su bolji i od Zagreba i od Dubrovnika. To dežurnim dušebrižnicima ne odgovara, puno im je draže nekoga blatiti i vrijeđati nego priznati da je netko dobar što se vidi i po broju komentara na ovom članku. Onaj negativni članak od prije nekoliko dana je bio više komentiran, nego ovaj. <br />Svi radnici ZL, kojima poslodavac nije dobar neka se slobodno presele na jug, a ovi iz staklenika prebace u ZL da i oni okusu ovog "lošeg" poslodavca

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2786)

  Dragi goste 3412, a da ova uprava ode spasit staklenike. Lako je plaćat račune kad ti avioni padaju s neba. Ne hvalite se s tuđim perjem. Dobro ste perušali....

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska