hren
 

Kaštelanski staklenici izvjestili su putem Zagrebačke burze da im je od sredine prošloga tjedna blokiran račun te da Uprava poduzima sve potrebne radnje u cilju uklanjanja blokade i nastavka poslovanja.

"Temeljem očevidnika o redoslijedu plaćanja (s obračunatim kamatama) od dana 5. travnja izdanog od strane Fina-e, žiro račun Kaštelanskih staklenika je blokiran iznosom od 2,9 milijuna kuna", navodi se u odgovoru na upit Zagrebačke burze.

Uprava Kaštelanskih staklenika ističe da poduzima sve potrebne radnje u cilju uklanjanja blokade i nastavka normalnog poslovanja.

Tvrtka Kaštelanski staklenici, iz Kaštel Štafilića, u pretežnom je državnom vlasništvu i već godinama je u poslovnim poteškoćama.

Početkom ožujka ove godine Uprava tvrtke je putem Zagrebačke burze potvrdila da je na sastanku s čelnicima Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) iniciran prijedlog osnova financijske konsolidacije te tvrtke i to na način da se porezni dug podmiri ustupanjem dijela zemljišta Kaštelanskih staklenika.

Tada su također naveli da će prijedlog programa financijske konsolidacije i restrukturiranja biti moguće realizirati nakon odobrenja većinskog vlasnika Kaštelanskih staklenika, a to je AUDIO.

Prema ranije objavljenim podacima iz nerevidiranog financijskog izvješća, Kaštelanski su staklenici prošlu godinu završili s gubitkom od 36,6 milijuna kuna, što je 22,7 posto veći gubitak nego godinu prije. Tvrtka je prošle godine zabilježila pad ukupnih prihoda za 36,6 posto, na 9,5 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi porasli za 0,6 posto, na 46,2 milijuna kuna.

Kaštelanski staklenici su krajem prošle godine, po podacima iz izvješća, imali 163 zaposlena.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_6086)

  ali niste uspili prodat intradu.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4209)

  kako blokiran kada su to čagalj, maleš, udovičić i ante sanader riješili

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3838)

  A Benzon vozi sluzbeni auto i subotom i nedjeljom?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4167)

  Blokiran je ima godinu dana

  oko 8 godina prije
 • kukumar (Gost_4189)

  ima li gradonacelnik kakvu vezu s AUDIO-om pa da pomoze ljudima iz staklenika ili on ceka da dojde VIDEO i otisao na kraci odmor u AUSTRIO ?

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska