hren
 
NA JUČERAŠNJEM SKUPU U TVORNIČKOM POGONU U SUĆURCU DOGOVORENA POTPORA KOLEGAMA IZ ‘DALMACIJAVINA’
Ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) Tomislav Boban i ministar Petar Čobanković, ujedno predsjednik Nadzornog odbora AUDIO-a, nisu reagirali na dopis Radničkog vijeća i sindikata od 27. listopada u kojemu je zatražen hitan sastanak radi dogovora o isplati preostalih plaća i pokretanju stečaja nad tvrtkom “Adriachem”.

Radnici kaštelanske tvrtke upoznati su s tim na jučer održanom skupu u pogonu u Kaštel Sućurcu.

O neodržavanju sastanka u Zagrebu izvijestio ih je predsjednik Radničkog vijeća Željko Bujas. Na skupu je dogovoreno da će se radnici nastaviti boriti za naplatu svojih potraživanja, i to u krugu tvornice.

- Nama ne treba šator, imamo pogon - kazao je Bujas.

Zaposlenici “Adriachema” žele se pripremiti za borbu za ostvarenje svojih prava i u postupku stečaja, pa će, kad za to dođe trenutak, izabrati svoje predstavnike u Vijeće vjerovnika.

A kad su već spomenuti vjerovnici, Bujas je podsjetio da su to uz radnike još država i Grad Kaštela i kako će zatražiti od države da dio svojih potraživanja oprosti u korist radnika.

Najavljivanih pa otkazivanih javnih prosvjeda zaposlenici “Adriachema” za sada su se odrekli, uz tumačenje da u ovakvoj trenutačnoj situaciji u državi nisu način na koji bi se mogao ostvariti željeni cilj.

No, svima je rečeno da se, budu li pozvani, odazovu i pridruže prosvjedu zaposlenika “Dalmacijavina” iz Splita koji imaju iste brige kao i oni.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4548)

  strasni ste trazite od ove vlade pare a glasat cete za kukuriku sram vas bilo

  oko 8 godina prije
 • Adriachemovac (Gost_6277)

  Za koga će ko glasat to je njegova osobna stvar.To nema veze sa potraživanjem radnika.Ja osobno nisam dobio povrat poreza od 2005 godine . A 2003 i 2004 g.sam potpisao izjavu da se odbije od moji osobni primanja cca 1551 kn za svaku godinu da bi dobio razliku do izračunatog iznosa po preznom rješenju.Od koga da tražim ovaj povrat? Ovakvi slučajeva ima dosta . Šta da radimo?

  oko 8 godina prije
 • (administrator)

  Poštovani 6277, molimo Vas da nam se javite mailom na info@kastela.org kako bi Vas mogli kontaktirati. Hvala!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4001)

  čobankoviću, ne daj im ništa jer to je samo gomila neradnika koja želi i ono šta nije zaradila...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9192)

  A ti si zaradija lopužino hadezeovska ,sigurno si u mirovini i radiš negdi na crno

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8097)

  šta triba napisat da je sve o.k. i da nam je lipo, ko je jamio jamio a mi ostali ko nas šiša. Dajte radnicima otpremnine i dugovanja (jer među tim \"neradnicima\" kako nas neki vole nazvati ima i radnika, poštenih ljudi , iako su u hdz-u)

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska