hren

CEMEX Hrvatska osvojio je međunarodnu Stevie Award nagradu kao europski program godine u kategoriji okolišne odgovornosti za projekt ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lintar. Nagrada se dodjeljuje u sklopu International Business Awards, jedinog globalnog sveobuhvatnog programa poslovnih nagrada koji nagrađuje izvrsne poslovne izvedbe.

Dobitnike je izabrao žiri od gotovo 200 međunarodnih stručnjaka u dva kruga glasovanja između više od 3 tisuće prijava iz preko 40 zemalja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar jedinstven je primjer ulaganja i poslovanja na načelima održivog razvoja. CEMEX je u sklopu projekta sanacije i rekultivacije dijela eksploatacijskog polja iz kojeg je tvrtka crpila sirovinu na južnim padinama Kozjaka zasadio impresivan maslinik. Uz manji maslinik u tvornici Sv. Kajo, maslinik u rudniku proteže se na površini od gotovo 35.000 četvornih metara. Maslinici danas broje približno dvije tisuće stabala maslina, a o njima se tijekom cijele godine volonterski brine osamdesetak članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uglavnom zaposlenika CEMEX-a. Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo je naziv Lintar, koji dolazi od grčke riječi za lijevak kako se nekoć zbog svog oblika nazivao i Kaštelanski zaljev.

-"Mi u CEMEX-u iznimno smo ponosni na još jedno, ovaj put međunarodno, priznanje ovom vrijednom projektu. Smatramo da se održivi razvoj ne može postići bez kontinuiranog ulaganja i suradnje sa zajednicom u kojoj poslujemo, a upravo je Lintar  izvrstan primjer održivosti. Drago nam je što je uključivanje u lanac svih koji nas okružuju, od  branitelja, zaposlenika, lokalne uljare do susjeda i ostalih, prepoznato od strane međunarodnih stručnjaka. Zajedničkim snagama stvorili smo prvo hrvatsko maslinovo ulje dobiveno iz rekultiviranog dijela rudnika i stoga naš projekt održivog razvoja ima neprocjenjivu vrijednost.", izjavio je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, povodom dobivanja nagrade.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_3097)

  Koja je ovo perverzija. Već spaljuju otpad u pećima, žele spaljivati još i više i još opasniji, nema nikakve kontrole emisija štetnih tvari u okoliš, a s druge strane glume dobrotvore i ekologe.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4886)

  Nije lintar, nego LITAN i to po sućurcu, to je nama naš cemex dao

  oko 9 godina prije
 • djevicansko bez zastite (Gost_3817)

  Kladim se da ce uskoro dobiti nagradu za prijateljski odrzivo, ekolosko djevicansko suspaljivanje komine zajedno s opasnim otpadom i petrolkoksom.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1150)

  Neka zatvoru cementae i počmu se bavit maslinarstvom i proizvodnjom ulja.

  oko 9 godina prije
 • nagrada (Gost_1148)

  a Stevie Award je sve nagradio knjigom Zvonimira Majdaka: Pazi, tako da ostanem nevina

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska