hren
OTVOREN NATJEČAJ ZA OSTALE KATEGORIJE
Cemex Hrvatska donirala je sredstva vrijedna više od milijun kuna različitim sportskim klubovima s područja svog lokalnog, ali i nacionalnog djelovanja.

CEMEX-ove donacije dobilo je tako sedam lokalnih sportskih klubova s područja Solina, Klisa i Kaštela, odnosno Nogometni klub Uskok, Judo klub Dalmacijacement, Streljačko društvo Dalmacijacement, Nogometni klub Solin, Gradski šahovski klub Mravince-Cemex, Odbojkaški klub Kaštela-Dalmacijacement i Hrvatski nogometni klub Jadran te nekolicina klubova s nacionalnog područja. 

"Kao tvrtka čije poslovanje počiva na načelima održivog razvoja, smatramo da je od presudne važnosti ulagati u zajednicu u kojoj poslujemo. Stoga nam je izrazito važno poticati mlade na bavljenje sportom uz potporu sportskim organizacijama. I ubuduće ćemo rado podržati sportske programe, no samo one koji prikažu dobar program rada s mladima. Držimo da je razvoj sporta jedan od preduvjeta razvoja kako naše lokalne zajednice, tako i društva u cjelini, ali naglasak će biti na djeci i mladim naraštajima", izjavio je predsjednik Uprave Cemex Hrvatske, Trpimir Renić. 

Cemex Hrvatska svake godine izdvaja značajna sredstva za donacije kako u kategoriju sporta, tako i u ostale kategorije poput zdravlja, okoliša, kulture, edukacije i razvoja zajednice. Natječaj za njih pod nazivom „Program doprinosa razvoju društvene zajednice“ upravo je u tijeku i otvoren za sve prijave do 24. lipnja 2010. godine.

Pri odabiru pobjedničkih projekta tvrtka vodi računa da 70 posto sredstava dodijeli lokalnim organizacijama, odnosno onim dijelovima Hrvatske gdje Cemex ima svoje proizvodne pogone, a 30 posto nacionalnim. Cemex Hrvatska će na ovogodišnjem natječaju dodijeliti sredstva u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost)

  imaju promet od milijardu kuna ahvali ih se kad daju za sport nesto vise od 0.1 % prihoda, ma bravo ja sam mislio da moderne tvrtke drustvu u kojem posluju daju barem 2-3 %

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  neoporezivi iznos je 2 % od ukupnog prihoda ostvarenog na nivou prošle godine, a tu su uključena sva davanja, bilo sporta humanitarna, kulture itd.dobri su još oni, a di su oni šta neće ni da čuju za sportaše

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  I koliko je dobija jadran, nije se mile pofalija.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Šta se triba falit pa JADRAN bi triba dobit koliko su dobili svi klubovi skupa.Po mom CEMEX bi triba biti glavni sponzor JADRANU jer zna se odakle dolazi tufina idi se devastira KOZJAK.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  kako vodiš ovog poviše i mene da smo oba 173
  Živija JADRAN.Toga ča se interesira koliko je dobija Jadran.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Živija jadran i je u pravu si slažem se s tobom da triba jadran dobit koliko svi drugi klubovi skupa.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  triba bit sritan šta se uopće dobilo štagod..

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  ma kako vas nije sram, ka da nas ostale ne truju po Kašteliman nego samo vas Sućurane.

  oko 10 godina prije
 • .ebeš zdravlje daj balun (Gost)

  a ka moga bi nedat donaciju,
  šta vi poviše mislite zašto oni jemaju politićki blagoslov za trovanje lokalne zajednice,oli bi cemex moga trovati koliko truje i ložit ono ća loži da nedaje Jadranu

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Šta se triba falit pa JADRAN bi triba dobit koliko su dobili svi klubovi skupa.Po mom CEMEX bi triba biti glavni sponzor JADRANU jer zna se odakle dolazi tufina idi se devastira KOZJAK.


  tebi je mozak jedna velika tufina... niko me ni kune samo Jadranu

  oko 10 godina prije
 • Hrvatka zemlja u tuđem takujinu (Gost)

  Doniraju se samo mrvice ,a stvarni prihod bi više desetaka puta trebao biti.Bilo kako bilo CEmex je najmanje kriv za to,ali zato jesu lokalni minimalisti koji gledaju samo svoj interes i nemaju,ai ne interesira ih lokalna zajednica,viziju kako uprihodit veće sredstva od kojih bi se daleko kvalitetnije sufinancirale sve aktivnosti u gradu.Na ovakav način stalno čekamo milostinju da bi nam netko vratio mrvice nečega ča je oduvik NAŠE.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Zašto ništa gimnastičkom klubu u Kaštelima?

  oko 10 godina prije
 • domaći cementaš (Gost)

  Tvornice su još u Sv.Kaji i Majdanu a Sv. Juraj je bliži Svetom Kaji nego selu Sučurcu, ako ćemo već komu više praši. A što se tiće Kozjaka više je tupine izvađeno na solinskom dijelu nego u svim cementarama u državi.
  SRAMOTA KOLIKO MALO SPORTU OD GLAVNOG ZAGAÐIVAČA ZRAKA i UNIŠTIVAČA PEJZAŽA i KUĆA. Mali im je što su ukrali ime tvrtke Dalmacijacementa koja je hranila oko 5.ooo obitelji, plus svih drugih.
  Tribalo bi podignuti spomenik ONIMA KOJI SU PRODALI NAŠE HRVATSKO NARODNO BLAGO STRANCIMA NA ČELU SA PREDSJEDNIKOM KOMORE i njegovim tutorom. SRAMOTA JE UOPĆE SPOMINJATI AKO NEŠTO DAJU JER SU POKRALI SVE. S R A M O T A.

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska