hren
 

SUBOTA U KAŠTEL LUKŠIĆU
Zabavni program u kaštelanskoj Adventskoj bajci nastavlja se ove subote, 14. Prodinca,  prema utvrđenom rasporedu, s dijelom programa za najmlađe i dobrom zabavom uz glazbu za one nešto starije.

Ho, ho, ho, ufff, šta vam je uzak dimnjak, ho, ho, ho, cili sam se izgreba i ogaravija. Vidi, polukrvav - polugarav, a nepečen, midijum rer. Ho, ho, hoooo, ja sam Djed Izbornjak i nosim daroveee. Skuuuplljamo stare daroveee, staree televezore kupimooo, akomolutare skupljamooo... Ho, ho, hooo... Ha, ha, haadezeeee... Spavaj, mali!

Ovog petka uručena je glavna nagrada u nagradnoj igri „Zelena nagradna igra u Tommyju“ koja je promovirana sloganom „Jabuku uoči i u BMW uskoči“. Nagrada igra ove godine je oborila sve rekorde, u 7 tjedana nagradnu igru zaigralo je preko 100.000 kupaca širom Hrvatske koji su poslali preko 300.000 kodova za nagradno izvlačenje.

BIKERI, ŽUPANIJA I GRAD
Među ustanovama koje je ovog dana pohodila,Sveta Luce  tradicionalno je bila i u gostima u centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama, a s njom su i ovog puta stigli predstavnici Županije Splitsko – dalmatinske, Grada Kaštela te prijatelji bikeri.

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od kraja kalendarske jeseni, odnosno početka kalendarske zime. Od jučer vremenske prilike barem malo podsjećaju na ranu zimu. U unutrašnjosti zemlje pada prvi snijeg, a snijega ima i u planinama Dalmacije. Još obilniji snijeg u planinama past će danas u drugom dijelu dana, no to bi moglo biti sve od “zime” sljedećih desetak dana.

OTVORIMO SRCE SPASITELJU
Župna crkva Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici mjesto je održavanja adventskog koncerta „On će doći“, koji će se upriličiti ovog petka, 13.prosinca, s početkom u 19 sati.

Koncertni i scenski program Adventske bajke u Novom parku u Kaštel Lukšiću nastavlja se ovog petka, 13. prosinca, na blagdan Svete Luce, programom za najmlađe u poslijepodnevnim te koncertom zabavne glazbe u večernjim satima.

PRODAJNA IZLOŽBA 20. PROSINCA
Suradnjom centra Mir, hrvatskog planinarskog društva Kozjak, Rotary kluba Kaštela, Udruženje obrtnika Kaštela i Grada Kaštela, održat će se dobrotvorna prodajna izložba slika nastalih na likovnim kolonijama HPD-a Kozjak, a cjelokupni prihod od prodaje namijenjen je centru Mir.

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Štafiliću, ulice Koludrovac i Bilinski put da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 13.12.2019. (petak) u vremenu od 09 do 13 sati.

Tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u noćnim satima tijekom petka i subote, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, koje će biti posebno usmjerene na tzv.faktore rizika, odnosno na prekršaje koje su u najčešćoj vezi s nastankom teških prometnih nesreća: nepropisna brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima, te korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

PODACI DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU
Posljednjih godina Kaštela imaju svoje mjesto među deset hrvatskih gradova s najvećim rastom stanovništva pa tako i zadnji podaci Državnog zavoda za statistiku, koje je objavio portal gradonačelnik.hr, govore da su u apsolutnim brojkama Kaštela na drugom mjestu po broju novih stanovnika, odmah iza Solina, a u relativnim brojkama, odnosno postotku na desetom mjestu.

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem obišao je kuću za utočište namijenjenu samohranim majkama i djeci, Dječji dom Maestral – podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću i Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici.

IZ GRADSKE UPRAVE
Tek je tri i po mjeseca ostalo za usklađivanje uređenja ugostiteljskih terasa s novom Odlukom o dodjeli na korištenje javnih površina te su iz Gradske uprave svim ugostiteljima s područja Kaštela uputili podsjetnik na tu obvezu, a uputili su i obavijest budućim koncesionarima na području pomorskog dobra.

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u vremenu od 13. prosinca 2019. godine do 08. siječnja 2020. godine provoditi će se operativna akcija „Mir i dobro“.

Početkom idućeg tjedna započinje podjela božićnica umirovljenicima s područja grada Kaštela. Odlukom Gradskog vijeća Grada Kaštela božićnice za umirovljenike će se dijeliti kao poklon bon u vrijednosti od 200,00 kn za sve umirovljenike koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000,00 kn.

U ZELENO I MODRO NA USLUZI GRAĐANIMA
Nakon što su mediji nedavno izvijestili o otvaranju gradskog reciklažnog dvorišta u Rudinama, među informacijama dobivenim na terenu navedeno je i kako su građani pri odlaganju otpada dužni predočiti osobnu iskaznicu te račun odvoza otpada tvrtke Zeleno i modro, kao dokaz urednog plaćanja računa. No, razlog zbog kojeg morate imati račun ipak je samo u utvrđivanju šifre korisnika, koja je na računu navedena.

U povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, predstavnici kaštelanskog HDZ-a, danas, u utorak, 10. prosinca, položit će cvijeće pred Tuđmanovim spomenikom u Kaštel Lukšiću te sudjelovati na svetoj misi zadušnici u Kaštel Novom

GLASANJE DO PONEDJELJKA
Portal gradonačelnik.hr, koji prati djelovanja gradova i općina u Hrvatskoj prije nekoliko dana objavio je svoj novi projekt, izbor najljepšeg gradskog vrtića u Hrvatskoj, pri čemu za najljepši vrtić glasaju građani, a u konkurenciji se našao i dječji vrtić Maslina u Kaštel Štafiliću.

Ustanova 'More i krš' je u suradnji s tvrtkom Arbofield d. o. o. i uz pomoć Grada Kaštela provela temeljni arboristički pregled i procjenu osnovne statike dvaju spomenika prirode

U KBC-U SPLIT NA KLINICI ZA DJEČJE BOLESTI MEDICINSKOG FAKULTETA U SPLITU
Otvorenje Centra za medicinu spavanja pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Splitodržati će se u srijedu, 11. prosinca s početkom u 9:30 u prostorima Klinike na Firulama.Bit će to prigoda u kojoj će KBC Split zaprimiti kao donaciju nove uređaje za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja djece koju su nam kroz humanitarnu akciju „Zajedno za najmlađe“ omogućili Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela.