hren
 

DIREKTNO IZABRAN OD STRANAČKIH KOLEGA
Nakon što je tri mandata Matko Kuzmanić bio član Glavnog odbora SDP-a, svoj prvi mandat u najvišem tijelu ove stranke uskoro započinje još jedan kaštelanski SDP-ovac, a radi se o gradskom vijećniku i tajniku Gradske organizacije SDP-a Kaštela Filipu Plećašu.

AutorI u akademskoj godini 2020./2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivat će državne socio-ekonomske stipendije. Iz Ministarstva su danas putem društvenih mreža izvijestili do kada studenti mogu očekivati natječaj.

PROJEKT POTICANJA ČITANJA TIJEKOM LJETA  
Dodjela nagrada sudionicima Ljetnog književnog izazova Gradske knjižnice Kaštela 2020. održat će se u srijedu, 30. rujna u 13 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na otvorenom, ispred odjela Gradske knjižnice Kaštela uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

U POVODU SVETOG MIHOVILA
Vođa ophodnje u policijskoj postaji Kaštela, 31-godišnji Mirko Pavić, najbolji je kaštelanski policajac u ovoj godini, odlučili su tako njegove kolege i nadređeni na čelu s načelnikom PP Kaštela Nenom Gudeljem, a najboljeg policajca i načelnika Gudelja, tim povodom, a u prigodi blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, primio je danas gradonačelnik kaštela Denis Ivanović, kako bi im još jednom zahvalio na djelovanju i suradnji te čestitao ovogodišnjem najboljem policajcu.

Prema informacijama iz HEP-a, stanovnicima centra Kaštel Kambelovca bit će privremeno prekinuta opskrba električnom energijom  u utorak 29. rujna, dok će u srijedu 30. rujna bez struje biti dio oko osnovne škole u Kaštel Lukšiću.

Roditelji kaštelanskih osnovaca, novčana sredstva, kojima Grad Kaštela sufinancira nabavku radnih bilježnica i ostalog pribora, mogu preuzeti u Gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu, zaključno s 9. listopada ove godine, stoji u objavi iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

O problemima sa šahtama na prometnicama često smo pisali zbog nezadovoljstva naših sugrađana koji su se žalili kako su šahte neadekvatno postavljene ili u vrlo kratkom vremenu propadaju. Kako su neki od naših čitatelja kazali, iritiraju ih jer je umijeće voziti i zaobići sve šahte posebno one koje nisu u ravnini s cestom.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 128 obrađenih testova danas je osam novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita pet, te Sinja, Kaštela i Dugog Rata po jedna osoba.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1180. Među njima je 291 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. 

KONCERT VIS SIGNUM
Iako je slavljenički koncert vokalno-instrumentalnog sastava Signum u lukšićkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije ove nedjelje započeo, kao što je navela i voditeljica programa Monika Jurić, silno, jako i moćno, nastup mladih Kaštelana bio je u isto vrijeme nježan i topao te prepun emocija i ljubavi prema Bogu, Djevici, Sinu Božjem, ali i svim bližnjima.

Iako su kontejneri, podjelom kanti za komunalni otpad građanima, u najvećem dijelu Kaštela već uklonjeni s ulica, prizori hrpa smeća na mjestima gdje su ranije stajali ili uokolo onih koji još nisu uklonjeni, nažalost i dalje su prizori s kojima se svakodnevno susrećemo.

Pješači prijelazi ili zebre kako ih nazivaju zbog njihovog izgleda, uskoro će na pojedinim lokacija u Kaštelima promijeniti svoj izgled. Isključivo je riječ o promijeni boje, odnosno dodavanju, te će tako uz bijele trake biti i crvene.

Prema izvješću nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1316. Dvije osobe su preminule u KBC-u Osijek, muškarac od 70 godina i  žena 66 godina te jedna muškarac 70 godina u KBC-u Split.

KAŠTELA DANAS BEZ NOVOZARAŽENIH
Prema današnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju.  Preminula je jedna muška osoba stara 70 godina, preminula osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.

OVISNO JE LI SA UPUTNICOM ILI UZ PLAĆANJE
Prema podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije samo u proteklih tjedan dana na covid infekciju testirano je preko 4 tisuće osoba. Testiranja na SARS-CoV-2,  PCR metodom  za cijelu Županiju obavljaju se u Splitu i to na dvije lokacije. O lokaciji testiranja ovisi, je li se testiranje obavlja sa uputnicom ili bez uputnice uz plaćanje.

U Novom parku u Kaštel Lukšiću u nedjelju, 27.rujna u 20.30 sati sastav Vis Signum će održati koncert duhovne glazbe u organizaciji župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Time će vokalno instrumentalni sastav “Signum” sa svojih gotovo 30 članova u župi i van nje koji djeluju, na ovaj način obilježiti 15 godina aktivnog predanog rada s mladima.

DAN UOČI BLAGDANA CJELONOĆNO BDIJENJE
Župa svetog Mihovila arkanđela Kaštel Kambelovac današnjim misnim slavljem u župnoj crkvi započet će trodnevnicu proslave zaštitnika župe čiji se blagdan slavi u utorak, 29. rujna. Uoči blagdana održat će se cjelonoćno bdijenje pred Presvetim.

Nešto iza 8 sati jutros je u Kaštelima ponovno bilo grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom, pljuskovima i tučom. Nakon sat i pol vremena vrijeme se smirilo i počelo se razvedravati, a ukazalo se i sunce. Dokraja dana na našem području bit će promjenjivo vrijeme uz jako i olujno jugo.

Prema današnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 530 obrađenih testova danas je 36 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

Prema podacima nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1333. Tri osobe su preminule.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij