hren
 
KEKS I GLAD IDE DALJE
Prestižni Festival amaterskih kazališta FAK koji će se od 24. do 29. kolovoza održati u Slavonskom Brodu ove će godine ugostiti i Kaštelansko kazalište koje će se predstaviti hit-komedijom Keks i glad koja je izazvala nezapamćeno zanimanje kako u Kaštelima tako i šire.

Predstave će se i ove godine održati na platou ispred Kazališno koncertne dvorane Ivane Brlić - Mažuranić“ uz besplatan ulaz. Uz Keks i glad Kaštelanskog kazališta Brođanima će se ove godine predstaviti kazališne skupine iz Travnika, Nedelišća kraj Čakovca, Belišća i Bjelovara.

Nakon premijere u Kaštelima, ova predstava osvojila je i Splićane, a kako se broj posjetitelja očito proporcionalno povećava sa svakom izvedbom, prije odlaska u Slavonski Brod razgovarali smo s glavnim glumcem Tonijem Jurićem.

Što točno ovaj poziv znači za vašu skupinu i kako je došlo do njega?

Ovo je veliki izazov za nas, prilika da se dokažemo i dalje, u prvom redu da ostvarimo kontakte u branši  i razmjenimo iskustva. Festival smo kontaktirali i lani, poslavši im snimljenu predstavu, međutim, program je već bio sastavljen, pa je bilo prekasno za uključenje u prošlogodišnji festival. Ove godine nas je nazvao voditelj Satiričkog kazališta mladih Slavonskog Broda, Igor Aračić i obavijestio da smo ušli u pet izabranih kazališta na Festivalu, te da nastupamo zadnji dan, 28. kolovoza, a nastupiti zadnji velika je čast.

Kako se pripremate za nastup u Brodu, ima li promjena?

S obzirom da smo amatersko kazalište i svi radimo, studiramo, nije lako okupiti cijelu postavu za probu. Za ovaj nastup smo uspjeli usavršiti predstavu u nekim detaljima, koliko su nam okolnosti dopuštale, a najveća promjena biti će izmjena glumica. Naime, Ivonu Čuljak (Kraljica majka) će zbog posla zamijeniti će Ana Vuletin.

S kojim problemima se susrećete u svom radu, imate li podršku Grada Kaštela?

Do sada smo imali jaku podršku Grada i vjerujemo da će se suradnja nastaviti. Oba gradonačelnika, i bivši i sadašnji, imaju sluha za naš rad.

Problema je mnogo, uglavnom materijalne prirode, entuzijazma ne fali. Kostime smo tako sami nabavljali, ali za neke stvari trebamo pomoć. Najveći problem nam predstavlja prostor u kojemu radimo. Pastoralni centar koji dijelimo s Kaštelanskim mažoretkinjama hitno treba velike zahvate, od krova od poda, jer je u jako lošem stanju.

Veliki trošak za svaku izvedbu je najam rasvjete, tako da bismo kupnjom osnovne opreme smanjili troškove i bili slobodniji po tom pitanju.

Kad će kaštelanska publika opet moći pogledati Keks i Glad i kakvi su vam planovi za budućnost?

Nadamo se da ćemo u Kaštelima nastupiti oko 20. kolovoza, napraviti generalnu probu prije FAK-a, a što se tiče dugoročnih planova, obećavamo još predstava u ovom stilu. Čut će se!


Devastacija u pastoralnom

Pripremajući se za predstavu, ekipa koja stoji iza Keksa i Gladi zatekla je 20. srpnja prostor Pastoralnog centra potpuno devastiranim, s razbacanim i razbijenim inventarom za predstavu.

-To nas neće omesti u pripremama za nastup na Festivalu, popravljamo što se da popraviti i uz pomoć prijatelja čistimo krhotine stakla i ostali otpad koji smo zatekli- kazali su entuzijasti iz Kaštelanskog kazališta.Foto: Majda Rožić


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  Najaktualnija predstava u Hrvatskoj!!!!!! Ko je nije gleda puno je propustija!!! Javite nam datum predstave u Kaštelima!!!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  čestitke našen kazalištu, a Gradu na znanje

  oko 10 godina prije
 • baba (Gost)

  neka nasi mladi radu...

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  kad je predstava u Kaštelima, za nas što je nismo pogledali..??

  oko 10 godina prije
 • ANTONIJA (Gost)

  Gledala sam i - O D L I Č N A P R E D S T A V A !!!!!!!!!!!!!!! :grin :grin :grin

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  predstava je odlična, za umrit od smija!!!šta amateri, glumci su pet puta bolji od onih kvazi profesionalnih na našoj glumačkoj sceni!!!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Malo ima vridnih stvari u ovome gradu. Jedna od tih vridnota su i ovi mladi ljudi iz kazališta. Vridnote triba čuvat i pazit i dolit malo vode di triba. Ovo na znanje gradskoj upravi.

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara