hren
KEKS I GLAD IDE DALJE
Prestižni Festival amaterskih kazališta FAK koji će se od 24. do 29. kolovoza održati u Slavonskom Brodu ove će godine ugostiti i Kaštelansko kazalište koje će se predstaviti hit-komedijom Keks i glad koja je izazvala nezapamćeno zanimanje kako u Kaštelima tako i šire.

Predstave će se i ove godine održati na platou ispred Kazališno koncertne dvorane Ivane Brlić - Mažuranić“ uz besplatan ulaz. Uz Keks i glad Kaštelanskog kazališta Brođanima će se ove godine predstaviti kazališne skupine iz Travnika, Nedelišća kraj Čakovca, Belišća i Bjelovara.

Nakon premijere u Kaštelima, ova predstava osvojila je i Splićane, a kako se broj posjetitelja očito proporcionalno povećava sa svakom izvedbom, prije odlaska u Slavonski Brod razgovarali smo s glavnim glumcem Tonijem Jurićem.

Što točno ovaj poziv znači za vašu skupinu i kako je došlo do njega?

Ovo je veliki izazov za nas, prilika da se dokažemo i dalje, u prvom redu da ostvarimo kontakte u branši  i razmjenimo iskustva. Festival smo kontaktirali i lani, poslavši im snimljenu predstavu, međutim, program je već bio sastavljen, pa je bilo prekasno za uključenje u prošlogodišnji festival. Ove godine nas je nazvao voditelj Satiričkog kazališta mladih Slavonskog Broda, Igor Aračić i obavijestio da smo ušli u pet izabranih kazališta na Festivalu, te da nastupamo zadnji dan, 28. kolovoza, a nastupiti zadnji velika je čast.

Kako se pripremate za nastup u Brodu, ima li promjena?

S obzirom da smo amatersko kazalište i svi radimo, studiramo, nije lako okupiti cijelu postavu za probu. Za ovaj nastup smo uspjeli usavršiti predstavu u nekim detaljima, koliko su nam okolnosti dopuštale, a najveća promjena biti će izmjena glumica. Naime, Ivonu Čuljak (Kraljica majka) će zbog posla zamijeniti će Ana Vuletin.

S kojim problemima se susrećete u svom radu, imate li podršku Grada Kaštela?

Do sada smo imali jaku podršku Grada i vjerujemo da će se suradnja nastaviti. Oba gradonačelnika, i bivši i sadašnji, imaju sluha za naš rad.

Problema je mnogo, uglavnom materijalne prirode, entuzijazma ne fali. Kostime smo tako sami nabavljali, ali za neke stvari trebamo pomoć. Najveći problem nam predstavlja prostor u kojemu radimo. Pastoralni centar koji dijelimo s Kaštelanskim mažoretkinjama hitno treba velike zahvate, od krova od poda, jer je u jako lošem stanju.

Veliki trošak za svaku izvedbu je najam rasvjete, tako da bismo kupnjom osnovne opreme smanjili troškove i bili slobodniji po tom pitanju.

Kad će kaštelanska publika opet moći pogledati Keks i Glad i kakvi su vam planovi za budućnost?

Nadamo se da ćemo u Kaštelima nastupiti oko 20. kolovoza, napraviti generalnu probu prije FAK-a, a što se tiče dugoročnih planova, obećavamo još predstava u ovom stilu. Čut će se!


Devastacija u pastoralnom

Pripremajući se za predstavu, ekipa koja stoji iza Keksa i Gladi zatekla je 20. srpnja prostor Pastoralnog centra potpuno devastiranim, s razbacanim i razbijenim inventarom za predstavu.

-To nas neće omesti u pripremama za nastup na Festivalu, popravljamo što se da popraviti i uz pomoć prijatelja čistimo krhotine stakla i ostali otpad koji smo zatekli- kazali su entuzijasti iz Kaštelanskog kazališta.Foto: Majda Rožić


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  Najaktualnija predstava u Hrvatskoj!!!!!! Ko je nije gleda puno je propustija!!! Javite nam datum predstave u Kaštelima!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  čestitke našen kazalištu, a Gradu na znanje

  oko 11 godina prije
 • baba (Gost)

  neka nasi mladi radu...

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  kad je predstava u Kaštelima, za nas što je nismo pogledali..??

  oko 11 godina prije
 • ANTONIJA (Gost)

  Gledala sam i - O D L I Č N A P R E D S T A V A !!!!!!!!!!!!!!! :grin :grin :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  predstava je odlična, za umrit od smija!!!šta amateri, glumci su pet puta bolji od onih kvazi profesionalnih na našoj glumačkoj sceni!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Malo ima vridnih stvari u ovome gradu. Jedna od tih vridnota su i ovi mladi ljudi iz kazališta. Vridnote triba čuvat i pazit i dolit malo vode di triba. Ovo na znanje gradskoj upravi.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij