U vjećnici Gradske uprave Kaštela u Kaštel Sućurcu sinoć je održana Osnivačka skupština Kluba žena liječenih na dojci Kaštela. Jednoglasno su izabrana upravljačka tijela Kluba - predsjednica Bora Duvnjak, dopredsjednica Cvita Stella, tajnica Marina Perić, blagajnica Pavka Pavlinović kao i članice Upravnog odbora (Bora Duvnjak, Cvita Stella, Slavica Peljić Ozretić, Jadranka Matok- Bosančić i Mira Klajić), Nadzornog odbora ( Sandra Milić, Smilja Alajbeg i Irena Bratinčević), te Sud časti ( Marica Tadin i Sanja Viculin).

Tom je prigodom Bora Duvnjak istaknula kako su glavni ciljevi ovog Kluba prevencija i rano otkrivanje raka dojke, psihološka pomoć oboljelima, očuvanje kvalitete života, te organizacija kineziterapije za oboljele. 

Osnivanju Kluba žena liječenih na dojci Kaštela dali su punu podršku i obećali svoju pomoć kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Kaštela Petar Boljat, te Smiljana Rađa iz splitskog i Milica Cvitković iz sinjskog Kluba žena liječenih na dojci kao i predsjednica Udruge Golubice Kaštela Nikica Protega.    

Sjedište Kluba žena liječenih na dojci Kaštela privremeno će, dok ne pronađu adekvatan prostor, biti u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću, a vježbe potrebne za rehabilitaciju oboljelih žena organizirat će se u nekoj od školskih dvorana u Kaštelima.

Kontakt osobe Kluba žena liječenih na dojci Kaštela: Slavica Peljić- Ozretić, tel. 021 230 944 i Pavka Pavlinović, mob. 098 96 82 753.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  ozbiljno pitanje: molim osobu za kontakt. kome se javiti?

  oko 8 godina prije
 • (Gost)

  Svaka čast! Treba raditi među mlade da odlaze ali i potaknuti ginekologe da poćnu provoditi i preglede dojki prilikom ginekoloških pregleda kao što se radi u inozemstvu.

  oko 8 godina prije
 • (Gost)

  Imam zanimljiv slučaj.
  Pregled na mamografiji obavljen.
  Obećali su poslati nalaze poštom, a i telefonski obavijestiti, ako bude nešto sumnjivo. Ništa nisu poslali, a nisu ni zvali. Samoinicijativni odlazak liječniku nakon par mjeseci po nalaze. U nalazima sumnja na promjene. Ponovni pregled pokazao da je sumnja bila opravdana. Odlazak na liječenje. Zanimljivo da na nalazima nisu upisali datum pregleda. Eto toliko o savjesti liječnika, a posebno medicinskih sestara koje pišu dokumentaciju i imale su zadatak obavijestiti pacijenta i poslati nalaze.

  oko 8 godina prije
 • (Gost)

  Kontakt osobe Kluba žena liječenih na dojci Kaštela: Slavica Peljić- Ozretić, tel. 021 230 944 i Pavka Pavlinović, mob. 098 96 82 753

  oko 8 godina prije
 • (Gost)

  hvala na informaciji i svako dobro u radu.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara