hren
 
Ako želite i sami nešto učiniti da se smanje računi za fiksnu telefoniju, pridružite se akciji ponedjeljkom popodne na koju pozivaju udruge za zaštitu potrošača.
Za danas popodne - od 15 do 19 sati - najavljen je bojkot telefoniranja na koji pozivaju udruge za zaštitu potrošača.
Želite li i sami učiniti nešto da vam račun za telefon dođe u normalne okvire i da izbjegnete stres koji vas inače čeka svakog mjeseca, odazovite mu se. Jedini način na koji se može primorati monopolističku tvrtku, koja cjelokupno telefoniranje drži u svojim rukama, jest udar po džepu. Kako je preporuka da se telefonira što manje prilično apstraktna, pokretači akcije dosjetili su se konkretnoj mjeri u gluhim telefonima ponedjeljkom od 15 do 19 sati. Dakle, ne laćajte se slušalice u tom terminu!
Hrvatske udruge za zaštitu potrošača i Udruga za unapređenje pravosuđa u Republici Hrvatskoj pozivaju građane na zajedničku akciju protiv monopola tvrtke T-Hrvatski Telekom koja zloupotrebljava monopol u fiksnoj telefoniji, nabijajući cijene koje su u nekim slučajevima i sedamdeset puta veće od ponude drugih tvrtki. Udruge su već poslale i priopćenje saborskim zastupnicima, Vladi i Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.
U priopćenju se navodi kako tvrtka T nije ispunila uvjete za rad dodatnih operatera, pa u nas nema, kao u civiliziranim zemljama, natjecanja među više operatera, što, dakako, plaćaju građani.
Udruge traže od Vlade da predloži, a Sabor opozove predsjednika Vijeća za telekomunikacije Gašpara Gaćinu i člana Vijeća Jurja Mužinu zbog sukoba interesa, te da bez oklijevanja stvori uvjete za alternativne operatere u fiksnoj telefoniji koji će im omogućiti da ponude cijene za međunarodne i lokalne razgovore slične onima u civiliziranom svijetu.
Akcija ponedjeljkom provodit će se sve do ispunjenja glavnih zahtjeva - dokidanja monopola, smanjenja pretplate za fiksni priključak sa 60 na 20 kuna, te snižavanja vremenske obračunske jedinice, odnosno impulsa sa 60 na najmanje 20 sekundi.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij