hren
 
Bojkot telefoniranja jedini je način da se cijene dovedu na pristojnu razinuKao primjer bezočne pljačke udruge navode cijenu od pet lipa za minutu razgovora između Švicarske i SAD-a koju nudi privatni operater HELVATEL, dok po tarifama T-HT-a minuta razgovora Hrvatske sa SAD-om košta 3,50 kuna, što je 70 puta više.
Udruge za zaštitu potrošača i Udruga za unaprjeđenje pravosuđa u RH, Juris protecta, poslale su jučer saborskim zastupnicima, Vladi i Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, zajedničko priopćenje vezano za akciju usmjerenu protiv monopola tvrtke T-Hrvatski Telekom. U priopćenju se navodi kako je Vlada omogućila T-HT-u zloupotrebljavanje monopolističkog položaja jer nije ispunila uvjete za rad dodatnih operatera u fiksnoj telefoniji:
— U svim zemljama civiliziranog svijeta postoji izdašno natjecanje više operatera koji se koriste zajedničkom infrastrukturom nacionalnog fiksnog operatera po vrlo niskim cijenama. Vlada RH, pak, direktno pomaže T-HT-u da kontrolira hrvatsko tržište fiksne telefonije. Nedavno imenovanje Gašpara Gačine za predsjednika Vijeća za telekomunikacije i Jurja Mužine za njegova člana, obojice donedavno visokopozicioniranih menadžera u HT-u, trebalo bi osigurati T-HT-u trajnu kontrolu tržišta fiksne telefonije i dugotrajnu pljačku pravnih i fizičkih osoba u RH. Kao primjer bezočne pljačke navodimo cijenu od pet lipa za minutu razgovora između Švicarske i SAD-a, koju nudi privatni operater HELVATEL, dok po tarifama T-HT-a minuta razgovora Hrvatske sa SAD-om košta 3,50 kuna, što je 70 puta više — kaže se u priopćenju te nastavlja:
— Tražimo od Vlade RH da predloži, a Sabor opozove predsjednika Vijeća za telekomunikacije, Gašpara Gačinu, i člana Vijeća, Jurja Mužinu, zbog sukoba interesa, te da bez odgađanja stvori uvjete za alternativne operatere u fiksnoj telefoniji koji će im omogućiti da ponude cijene za međunarodne i lokalne razgovore slične onima u civiliziranom svijetu. Osuđujemo zloupotrebu interesa u fiksnoj telefoniji, u kojima sudjeluju i pojedinci iz Vlade RH, što ima za posljedicu gospodarsko i civilizacijsko zaostajanje RH u odnosu na razvijene zemlje.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij