hren
 
ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO RASPRAVLJALO O KAPITALNIM PROJEKTIMA
Splitsko-dalmatinska županija raspisat će međunarodni natječaj za koncesionara gradnje distribucijskog sustava te distribuciju plina u dijelu županije, i to za Split, Solin, Kaštela i Trogir te dijelove općina Dugopolje, Klis i Seget (naselja Dugopolje, Klis, Seget Donji i Vranjica), odlučilo je u ponedjeljak Županijsko poglavarstvo.

Koncesija se daje na razdoblje od 30 godina, a koncesionar će godišnje uplaćivati u županijski proračun 10.000 kuna te 0,5 posto od ostvarenog prihoda. Građane bi plin trebao koštati 0,56 kuna po kubičnome metru, u skladu s tržištem i zakonima.

Predviđeni kapacitet distribucijskog sustava je oko 101,7 milijuna kubičnih metara godišnje za 81.000 korisnika. Za izgradnju distribucijskog sustava bit će potrebno 440 milijuna kuna, koje plaća koncesionar.

 - Raspisivanjem natječaja za izbor koncesionara spremno ćemo dočekati plinovod, koji bi u Dugopolju trebao biti najkasnije za dvije godine, rekao je Božo Sinčić, pročelnik Odjela za gospodarstvo, razvitak i obnovu. Do kraja 2011. godine trebao bi biti gotov plinovod u cijeloj županiji koji će se izgraditi do Ploča. Poglavarstvo je prihvatilo i izvješće o realizaciji Županijskog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici na sjednici kojoj su nazočili vijećnici te općine.

U ovom je trenutku jedini problem što Općinsko vijeće Lećevice ne uspijeva održati sjednicu na kojoj bi usvojilo prostorni plan usklađen sa Županijskim prostornim planom, koji je plan Centra u Kladnjicama, u općini Lećevica, predvidio još 2003. godine, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša Marija Vuković, te dodala kako ni to nije zapreka da počne postupak ishođenja lokacijske i građevinske dozvole. U Županiji će do kraja ovog mjeseca sa svih 55 gradova i općina biti potpisani ugovori o obvezama i načinu korištenja centra. Gradnja Centra planirana je za sljedeću godinu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  dobro je. sedi, dva.
  endem

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  opet za izbore, a, endem?

  oko 11 godina prije
 • marinero (Gost)

  radi par mutikasa iz razno, raznih udruga koji zbog svojih egoisticnih poriva (najblaze receno, da ne bestiman) se bune i slikaju za novine, cijela lecevica, kastelanska zagora, stoji. zar to nije sramota? projekti stoje, novci ce otici na druge projekte i onda ce ti isti dusebriznici opet vikat da su novci nestali. pustite ljude da rade, svima ce nam biti bolje. gospoda koja u splitu zive te jednom il\' dva puta godisnje svrate viditi stare roditelje pa im navodno smeta sto ce se nesto raditi, a u stvari reklamiraju sebe na najljigavije nacine.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ja mislin da ne bi tribalo slikat udruge sa egoistiičnim porivima nego ovoga \"marinera\" koji bi sa ovin komentaron moga dobiit na izborima bar jedno od prvi pet misti na županijskoj listi, pa da znamo ko će nas zastupat u županiji, a nije egoističan. Blago Lećevici kad se ovako dobri judi brinu o njenome napretku, samo ne znamo kako će oni oko Karepovca priživit kad im Lećevica preuzme centar od škovac, izvor svakoga blagostanja i napretka. Samo je šteta ča će se Kaštelanski zaljev moč zvat Veliki Vrbani, a zato niko neće odgovarat, jer u nas odgovorni su zaduženi za lipu plaću, a šteta je naša.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  jesu oni izbori na proliće?

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij