hren
 

Kaštelanski DC posluje vrlo uspješnoSPLIT - Cemex, meksički proizvođač cementa, kupit će britansku kompaniju RMC, koja je prije nekoliko godina kupila najvećeg hrvatskog proizvođača cementa tvrtku Dalmacijacement sa sjedištem u Kaštel Sućurcu. Cemexova ponuda za preuzimanje britanskog proizvođača građevinskog materijala RMC Group, teška je 5,8 miljardi dolara, objavila je uprava Cemexa.
Proširenje poslovanja na europsko i američko tržište, glavni je motiv nove Cemexove investicije, najveće otkad je tvrtka utemeljena 1906. godine u Montereyu. Cemex je treći vodeći svjetski proizvođač cementa koji ima poslove razgranate na četiri kontinenta, s ukupno gotovo 30.000 zaposlenika.

Upravo zbog takve reputacije i namjere Cemexa za unaprjeđenjem vodeće pozicije na tržištu građevinskog materijala, Dalmacijacement, kao jedna od tvrtki u vlasništvu RMC Groupa, ne bi trebao strahovati za svoju budućnost zbog promjene vlasničkih odnosa. Iz sjedišta domaćih cementaša u Sućurcu uputili su nas na web stranice vlasnika, pojašnjavajući kako oni, prema riječima glasnogovornice Dalmacijacementa Morane Mratović, nisu autorizirani za davanje bilo kakvih izjava o najavljenoj transakciji.
Novi vlasnici domaćih cementaša - Dalmacijacementa, preuzimaju tvrtku sa 749 zaposlenika, koja zna samo za uzlaznu putanju od kako je na čelo Uprave došao u lipnju 1999. godine Vinko Janjak, menadžer s dugogodišnjim iskustvom u cementnoj industriji u Europi i svijetu. Od tada do danas radnicima je povećana plaća u stopostotnom iznosu, a zbog uspješne proizvodnje i zalaganja radnika, Janjak je za Božić prošle godine, iz dobiti tvrtke, radnicima podijelio još pola iznosa njihove prosječne plaće, uz već isplaćenu božićnicu. S milijunskim ulaganjima u zaštitu okoliša i sigurnost na radu, ali i donacijama lokalnoj zajednici, Dalmacijacement je uzorna tvrtka ne samo u domaćim nego i u širim okvirima.
Svjetski cementni div Cemex će kupnjom britanskog RMC-a steći 51 postrojenje za proizvodnju cementa, 1475 postrojenja za proizvodnju betona i 394 kamenoloma za proizvodnju pijeska i šljunka.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij