hren
 
I ove godine tradicionalno je obilježena godišnjica utemeljenja biblijskog vrta Stomorija - 6. po redu. Nakon svete mise zahvalnice predsjednica udruge Biblijski vrt Ivna Bućan iznijela je što je sve učinjeno u protekloj godini.
Između ostaloga, u vrt je postavljena Noina arka, umjetnički rad Vaska Lipovca, drveni Križ života autora kipara Kažimira Hraste, obnovljen je i kameni tradicionalni put procesije na Gospinoj njivi.

Pored toga, izrađeno je i kameno raskrižje s označenim stranama svijeta, simbolom rasprostranjenosti biblijskog učenja diljem svijeta. Započet je projekt podizanja spomenika lozi i težaku, te uz novoizrađenu drvenu odrinu uz biblijsku kućicu zasađene su sadnice kaštelanskog crljenka - zifandela. Od društvenih manifestacija održan je i dio Marulićevih dana na kojima su sudjelovali akademik Mirko Tomasović i splitski marurolog Bratislav lučin te glumac Josip Genda. početkom ljeta je održana likovna kolonija, kojoj se odazvalo četrdesetak likovnih umjetnika, a nakon toga i vrlo uspješna prodajna izložba izrađenih i poklonjenih slika u korist daljnjeg podizanja vrta. Predsjednica Udruge zahvalila je sivma koji su pomagali, a njih je nemali broj, od pojedinaca do raznih institucija.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij