hren
 
Tvrtka Tele2 d.o.o. iz Zagreba jedina je dostavila ponudu na natječaj za koncesiju za treću mobilnu mrežu, dok su dva postojeća operatera mobilne telefonije HT mobile i Vipnet zatražili koncesiju za UMTS.
Tele2 je tvrtka registrirana u Zagrebu, iza koje stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija: Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb.
Vijeće nove Hrvatske agencije za telekomunikacije na današnjem je javnom otvaranju ponuda odbilo zahtjev tvrtki Croatia mobile te Eurodet za produljenjem roka za podnošenje ponuda.
Predsjednik Vijeća Gašpar Gaćina nije želio otkriti detalje o pristiglim ponudama, a budući da na ponudama stoji znak povjerljivo, do donošenja odluke o budućim koncesionarima, 18. listopada, Vijeće, kako je rečeno, neće iznositi detalje ponuda.

Državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec, koji je nazočio otvaranju ponuda, izjavio je da je zadovoljan brojem pristiglih ponuda te da vjeruje kako će Hrvatska dobiti kvalitetnog, iskusnog i tržišno konkurentnog tržišnog operatera. Naznačio je da bi taj treći operater komercijalno mogao početi poslovati u proljeće 2005., odnosno u razdoblju između travnja i lipnja.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij