hren
 
U ime uprave talijanske trgovinske kuće "Coop", koja ima četiri hipermarketa "Ipercoop" u Hrvatskoj, među ostalim i u Kaštel Sućurcu, Gianlucca Menozzi, direktor toga prodajnog centra, uručio je ček od 20 tisuća kuna za provedbu UNICEF-ove akcije "Stop nasilju nad djecom", kojom će se financirati preventivne aktivnosti u OŠ "Knez Mislav" u Kaštel Sućurcu. Istom je prigodom "Ipercoop" simbolično posvojio tu školu pod ravnanjem Ines Visković koja je na korisnoj donaciji zahvalila talijanskim trgovcima, ali i UNICEF-u.
- Ponosni smo što je u našoj školi evidentirana ispodprosječna stopa nasilja, što nam daje dodatni poticaj za ulaganje u prevenciju - kazala je Visković, napomenuvši da je za pozitivno ozračje u školi najzaslužniji tim učitelja i svih zaposlenika. Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Tanja Radočaj, pak, napomenula je kako su "Ipercoop" i UNICEF u Italiji već "stari prijatelji", a kod nas će, zahvaljujući donacijama na lokalnoj razini, uskoro postati.
- Ispodprosječna razina nasilja, poput situacije u školi "Knez Mislav", u Norveškoj je, primjerice, bila dovoljna da tamošnja vlast zaključi kako postoji "ozbiljan problem". Takvi bi se standardi, smatramo, trebali uspostaviti i kod nas, pa će novac biti utrošen na tiskanje edukativnih materijala za djecu i roditelje, a neće izostati ni predavanja u sklopu opsežnog programa pod nazivom "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" - zaključila je Radočaj.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij