hren

BICIKLOM ZDRAVIJE I SIGURNIJE
Europski dan bez automobila, kada se želi probuditi svijest o onečišćenjima kao posljedici nepromišljene upotrebe automobila, obilježio se u svim većim europskim i hrvatskim gradovima, a već tradicionalno ovoj su se akciji priključila i Kaštela.

Na jubilarnoj 5. biciklijadi koju su organizirali udruga «Golubice» i Grad Kaštela, zbog lošeg vremena i kiše, sudjelovao je manji broj učesnika nego prijašnjih godina, otprilike stotinjak. Biciklisti i pješaci uglavnom su bili učenici kaštelanskih osnovnih škola, djeca iz dječjeg doma «Miljenko i Dobrila» te štićenici Centra «Mir» iz Rudina, a bez automobila stigao je tek poneki odrasli stanovnik Kaštela.

Loše vrijeme i manji broj sudionika ipak nisu omeli održavanje prigodnog programa na brcu u Kaštel Kambelovcu u kojem su nastupile Kaštelanske mažoretkinje te članovi Zajednice tehničke kulture iz automodelarskog kluba Pro-Patria, čiji su članovi pokazali vožnju automodelima Nacional klase.

Kako izgleda sigurna vožnja sa zaštitnom opremom okupljenima su prezentirali učenici škole «Knez Trpimir» iz Kaštel Gomilice pod budnim okom učitelja Zorana Vukića.

Grad Kaštela, povodom akcije, ove je godine donirao dva bicikla koje je Mate Barun, v.d. pročelnika Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i javne djelatnosti, uručio dječjem domu u Kaštel Lukšiću.

-Unatoč svemu, zadovoljni smo akcijom jer se kod mladih budi svijest o čišćem okolišu, zdravijem i sigurnijem načinu života i potrebi zajedničkog djelovanja za bolju budućnost. Nadamo se da će slijedeće godine na ovaj dan biti lijepo vrijeme i da će broj učesnika biti mnogo veći, te da će se mladima priključiti  i oni nešto stariji koji su zaboravili na vožnju biciklom ili pješačenje- izjavila je Mirjana Mrše iz udruge «Golubice».

Svi učesnici Biciklijade dobili su  prigodni propagandni materijal o sigurnom sudjelovanju u prometu, te svjetleće narukvice kao poklon Croatia osiguranja i Hrvatskog auto kluba.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij