hren
 
Po uobičajenom redoslijedu radnji tek se nakon izrade projekta može raspisivati natječaj, birati izvođač i graditi, a rok za izradu projektne dokumentacije istječe tek za godinu dana.
ZADAR - Ni nakon posljednje najave ministra Božidara Kalmete da će uskoro biti raspisan natječaj za nastavak gradnje autoceste od Dugopolja prema Dubrovniku, točnije Pločama, nije sasvim izvjesno kad će se radovi nastaviti. Naime, na službenim web stranicama Hrvatskih autocesta već odavno postoji podatak o roku izrade projektne dokumentacije - HAC je izradu projekata za daljnju gradnju povjerio Institutu građevinarstva Hrvatske koji ima rok do jeseni iduće godine (dakle 2005.) izraditi projekt autoceste do Ploča.

Po uobičajenom redoslijedu radnji tek se nakon izrade projekata može raspisivati natječaj, birati izvođač radova i onda graditi. Projekti sada postoje samo za ono što je bilo definirano planom izgradnje do sredine 2005. godine (koji je prihvatila Račanova Vlada), odnosno do čvorišta Bisko, 11 kilometara dalje od Dugopolja. Istina, za tu je dionicu već bio raspisan natječaj, ali je i poništen, navodno zbog previsokih cijena. Alasdair Cathcart: Bechtel je zainteresiran za gradnju do Ploča/Edvard ŠPRLJANProveden je samo natječaj za gradnju dvaju tunela, a za gradnju ceste nije. Kako vrijeme odmiče, moglo bi se zaključiti da taj dio ceste neće biti građen, odnosno da će se dogodine završiti samo spoj od čvora Pirovac preko mosta kod Skradina do Vrpolja, te tunel kroz Malu Kapelu. Prema tome bi dogodine u prometu bilo 380 kilometara autoceste od Zagreba do Dugopolja, a sve dalje bi, prema onom što je najavio ministar Kalmeta, trebalo biti stvar jedinstvenoga natječaja od Dugopolja do Ploča.
Možda će ipak gradnja autoceste od Dugopolja prema jugu početi i bez kompletne projektne dokumentacije? Naime, kad je Bechtelu prije šest godina bila dodijeljena gradnja od Boslijeva do Svetog Roka, izvedbeni projekti nisu postojali. Gradilo se prema gotovosti projekata za pojedine dionice pa je zato posljednja na red došla najzahtjevnija dionica, ona od Jezerana do Ličkog Lešća. No, može li se na taj način dodjeljivati posao preko javnog natječaja i kakve bi elemente morao zadovoljiti takav natječaj kad ne postoje izvedbeni projekti koji su temelj za troškovnik radova? Može se, istina, raspisati natječaj i na temelju idejnog projekta, no to skriva mnoge zamke u konačnoj cijeni radova.
Građevinari su u svakom slučaju u nedoumici što sad sve znače ove političke igre oko nastavka gradnje autoceste. Umjesto da se proveo natječaj za gradnju od Dugopolja do Biska i dovršavala dokumentacija za daljnju gradnju, najprije je izbio "slučaj" oko najave dodjele cijelog posla Bechtelu bez natječaja, a potom najava natječaja bez potpune dokumentacije i to oba puta u režiji ministra Kalmete. Rezultat svega je da se ne zna kad će uistinu biti Graditelji ne znaju kada će cesta krenuti prema jugunastavljeni radovi, a gradnja autoceste umjesto ozbiljnog posla sve više postaje poprište političkih prepucavanja.
U nedoumici je i Bechtel koji službeno odbrojava posljednje dane u Hrvatskoj. Tim je povodom voditelj projekta za Hrvatsku Alasdair Cathcart u utorak u Otočcu razgovarao s nekoliko novinara koji su godinama pratili gradnju autocesta u Hrvatskoj. Bechtel je ponosan na ono što je u Hrvatskoj uradio, na vrlo kvalitetnu autocestu od Bregane do Zagreba koja je izgrađena šest mjeseci prije roka, kao i na 135 kilometara od Bosiljeva do Svetog Roka.
— Učinili smo sa svoje strane sve — kaže Cathcart — da dovršimo autocestu do 30. lipnja, no zbog kiša koje su ugrožavale sigurnost odvijanja tehnički vrlo zahtjevnih radova, malo se kasnilo. Mi smo, naravno, zainteresirani za gradnju svih 96 kilometara autoceste od Dugopolja do Ploča i javit ćemo se na javni natječaj kad bude raspisan. Zanima nas, jasno, kad će biti natječaj raspisan jer ne možemo previše čekati — kaže glavni menadžer Bechtela za Hrvatsku.
Bechtel je, naime, tijekom špice radova od travnja do srpnja ove godine zapošljavao gotovo četiri tisuće ljudi, od kojih je tri tisuće bilo iz Hrvatske. Sad je najveći dio otpušten, a preostalih 80 u upravi i 300 na terenu imaju posla još do studenoga. Trećina goleme mehanizacije je već poslana u Rumunjsku, gdje je Bechtel dobio posao gradnje 415 kilometara autocesta. Ako ne bude u Hrvatskoj više posla, i ostali dio opreme će biti poslan na to gradilište ili će biti prodan na tržištu. Rok do kojega Bechtel može čekati jest negdje do konca ove godine.
Od ministra Kalmete se u utorak nije mogla doznati na koji način se misli raspisati natječaj za daljnje radove na autocesti i kad će radovi početi. U svakom slučaju, ti odgovori bi se trebali saznati u kratkom roku jer pogodno vrijeme za nastavak radova prolazi, a zima je sve bliža.

Više: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij