hren
 
Croatia Airlines uvodi tijekom studenoga posebnu ponudu s povoljnijim cijenama karata na međunarodnim letovima. Jednosmjerne karte iz Zagreba za europske aerodrome stajat će 80 eura, a to će biti i cijena na liniji iz Splita prema Rimu. Broj povoljnih karata ograničen je, kažu u Croatiji Airlinesu, a rezervacije su moguće samo od 20. rujna do 15. listopada.

Znatno pojeftinjenje
Jeftinijih karata bit će i na letovima iz Dubrovnika u London, iz Splita i Dubrovnika u Frankfurt te iz Splita u Beč. Te će karte u jednom smjeru stajati 85 eura. Za letove iz Zadra i Pule u europska odredišta cijena jednosmjerne karte bit će 95 eura. Za sve europske letove iz Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika preko Zagreba cijena najjeftinije karte bit će stotinu eura. U cijenu nisu uračunane aerodromske pristojbe. Koliko je cijena povoljnija, može se vidjeti ako se uzme u obzir povratna karta od Zagreba do Frankfurta koja u ekonomskoj klasi stoji oko 250 eura.
 U sklopu posebne ponude Croatije Airlinesa djeca u dobi do dvije godine mogu putovati besplatno, a za djecu u dobi od dvije do dvanaest godina odobrava se 33 posto popusta  objašnjava Davor Janušić iz Croatije Airlinesa.
U najvećoj hrvatskoj zračnoj kompaniji ističu kako jeftinijim kartama za europske letove u studenom žele popularizirati putovanje zrakoplovom u mjesecu koji inače karakterizira pad broja putnika.

Utjecaj konkurenata
U Croatiji Airlinesu kažu da niske cijene karata nemaju veze s niskotarifnim kompanijama (low cost carrier) koje lete u Hrvatsku.
No, činjenica je da će ove godine prvi put izvan turističke sezone jedan low cost carrier imati redovite linije s hrvatskim aerodromima. Bit će to njemački Germanwings čiji zrakoplovi povezuju Köln sa Zagrebom i Splitom. Zrakoplovi na tim linijama iznimno su dobro popunjeni.
 Neslužbeno smo doznali da su avioni Germanwingsa koji lete u Zagreb popunjeni 95 posto, a prema Splitu čak 97 posto. Najjeftinije karte u jednom smjeru mogu se kupiti već za 19 eura, naravno, ako se pravodobno rezerviraju. Prema zimskom redu letenja, Germanwings će nastaviti letjeti samo u Zagreb, ali će uz liniju iz Kölna uvesti i liniju iz Stuttgarta.

Više: Večernji list


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij