hren
 
Sanaderova vlada odustala je od dijela programa gradnje autocesta od 2001. do 2005. godine. U lipnju je sljedeće godine, naime, u promet trebao biti pušten tunel Mala Kapela, te dionica od čvora Pirovac do Vrpolja na autocesti Zagreb-Split. No, Račanova je vlada odlučila da se u istom roku dovrši i 11,8 kilometara duga dionica od Dugopolja, u zaleđu Splita, do Biska. Ministar prometa Božidar Kalmeta objavio je u Splitu da se to neće dogoditi.

Novca nema
Natječaj za tu dionicu HAC je raspisao ovog proljeća, ali je na kraju poništen. Potom je Vlada bez javnog natječaja gradnju te dionice, ali i njen produžetak do Šestanovca pokušala dati američkom Bechtelu. Pod pritiskom javnosti i mogućim problemima s EU na kraju je od tog odustala. Bechtel je obećao da će odmah početi graditi tu dionicu te da će pričekati sljedeću proračunsku godinu kako bi mu se za radove počelo plaćati. Već se iz toga vidi da Vlada ima velikih problema s osiguravanjem novca za nastavak projekata cestogradnje, a nad glavom joj visi i njeno obećanje MMF-u o proračunskom deficitu sljedećih godina.

Ministar Kalmeta također je najavio da će uskoro biti raspisani natječaji za gradnju autoceste od Splita do Ploča. Nije ni spomenuo što će biti s nastavkom do Dubrovnika. A i HDZ i sadašnja oporba u predizbornoj su kampanji obećavali da će autocesta do Dubrovnika biti gotova 2008. Procjenjuje se da bi oko 150 kilometara te autoceste stajalo oko osam milijardi kuna. Sada se s velikom vjerojatnošću može reći da će se autocesta do 2008. protegnuti do Ploča, ali ne i nastaviti do Dubrovnika.

Politički projekti
Prema našim izvorima, Hrvatske autoceste (HAC) će sljedeće godine imati proračun od oko 3,5 milijardi kuna. Ako se to obistini, HAC će raspolagati s oko dvije milijarde kuna manje nego ove godine. Redoviti su rashodi HAC-a oko 500 milijuna kuna u godini, a još 400 milijuna kuna treba platiti za kamate na kredite. Trebat će još uložiti u održavanje i sanaciju autocesta pa će za gradnju novih autocesta ostati malo. Stoga ne treba čuditi ni što naoko kratka dionica od Dugopolja do Biskog neće biti na vrijeme gotova.

Uz usporen nastavak gradnje autoceste nakon Splita sigurno je da će se graditi 30-ak kilometara od Županje do Lipovca. Krediti za tu dionicu osigurani su i radovi su počeli. No neizvjesno je što će biti s autocestom od Belog Manastira preko Osijeka do granice s BiH (92 kilometra), spojem Rijeke sa Žutom Lokvom (92 kilometra) i autocestom Zagreb-Sisak (45 kilometara). Upućeni misle da najveće izglede ima početak gradnje sisačke autoceste.

400 milijuna za most
Prometni stručnjaci, pak, upozoravaju da bi oko 1,5 milijardi kuna za tu autocestu, sada kad Hrvatska nema dovoljno novca, bilo čisto rasipanje. Jer autocestom do Siska ne bi na dan prolazila ni polovica od 15.000 vozila koja jamče profitabilnost autoceste.

Očito je da Vlada tu autocestu gura iz političkih interesa pridobivanja birača u tom kraju. To bi se moglo reći i za gradnju mosta kopno-Pelješac dugog 2,5 kilometara koji će stajati oko 400 milijuna kuna. Gradnju tog mosta premijer Sanader glasno je zagovarao u predizbornoj kampanji. Radovi bi mogli početi već sljedeće godine, a činjenica je da će most pomoći stanovnicima Pelješca i Korčule.

Pitanje je, međutim, mogu li se stotine milijuna kuna poreznih obveznika sljedećih godina bolje potrošiti.

Više: Večernji list


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij