hren
 
Kalmeta nije znao radi li se o natječaju za cijelu dionicu ili samo za dio od Dugopolja do Šestanovca, kao ni cijenu i rokove izgradnje, kazavši da plan izgradnje treba potvrditi Vlada.
SPLIT - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta u Splitu je najavio da će se već za dvadesetak dana raspisati natječaj za izgradnju autoceste od Dugopolja do Ploča. Kalmeta nije znao odgovoriti na pitanje hoće li se natječaj raspisati za cijelu dionicu od 96 kilometara ili samo za dio od Dugopolja do Šestanovca, kao ni cijenu ili rokove izgradnje, uz obrazloženje da plan izgradnje autoceste treba potvrditi Vlada.  U svakom slučaju, kazao je, s izgradnjom autoceste prema Dubrovniku nastavlja se istim tempom i nema govora o usporavanju ili odustajanju.
— Do kraja lipnja dovršit će se preostale dvije dionice autoceste od Zagreba do Splita, no planiranih 12 kilometara od Dugopolja do Biskog neće biti moguće napraviti u tom roku — kazao je Kalmeta, objasnivši da je razlog tomu odustajanje od Vladine namjere da se izgradnja tog dijela autoceste izravnom pogodbom dodijeli američkom Bechtelu. "Da se išlo onako kako je Vlada htjela, bilo bi gotovo do sredine iduće godine", dodao je Kalmeta.
U sjedištu Splitsko-dalmatinske županije Kalmeta se s brojnim suradnicima sastao sa županom Krunom Peronjom i dožupanom Joškom Kovačem kojima je prezentirao četverogodišnji program izgradnje cesta i autocesta. Naime, kako će već iduće godine autocesta Zagreb-Split biti u potpunosti gotova, te kako se procjenjuje da će najmanje 70 posto njezina prometa ići do Splita ili još južnije, dogovorena je dinamika izgradnje pristupnih cesta koje bi trebale spriječiti prometni kaos s očekivanim velikim priljevom vozila. Ukupno, u izgradnju državnih cesta u ovoj županiji u sljedeće četiri godine uložit će se čak dvije milijarde kuna.
Već do ljeta iduće godine temeljito će se rekonstruirati državna cesta Dugopolje-Bisko-Trilj te dio državne ceste od Šestanovca prema Vrgorcu, kako bi se vozače koji putuju prema jugu potaknulo da se koriste cestama u zaleđu i ne spuštaju na Jadransku magistralu, u ionako zagušene gradove Omiš i Makarsku. Do 30. lipnja iduće godine, potvrđeno je na jučerašnjem sastanku, trebala bi biti dovršena velika većina pristupnih cesta na autocestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji: u četverotračnu prometnicu proširit će se dionica od čvora Podi u Dugopolju do Križica kod Sinja, zatim dionica od Podija do tunela Klis Grlo, te od rotora na Bilicama do tunela Mravinci. Preostali, središnji dio brze ceste Solin Klis - koji će se gotovo u cijelosti nalaziti na vijaduktima ili u tunelima - zbog iznimno velike složenosti izgradnje bit će dovršen godinu dana kasnije, do lipnja 2006. godine.
Do ljeta iduće godine "u prihvatljivom obliku" bit će izgrađen i čvor Plano kod Trogira, zatim četiri kilometra brze ceste od Kaštel Sućurca do Kaštel Gomilice, a konačno će se urediti i opasno križanje kod solinskog Mercatora.
— Procjenjujemo da će u prometnom smislu u našoj županiji još samo iduća godina biti kritična, a već od 2006. svi skupa ćemo lakše disati — kazao je dožupan Joško Kovač. Inače, na sastanku je potvrđeno da se nije odustalo od već ranije zacrtanih planova: u iduće tri do četiri godine u potpunosti će biti izgrađena brza cesta Trogir-Solin-Omiš, kao i most kopno-otok Čiovo.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij