hren
 
SPLIT - Gradsko će poglavarstvo danas dati suglasnost za poskupljenje voznih karata u javnom gradskom prijevozu, i to za prosječno deset posto u svakoj zoni. Zahtjev za poskupljenjem javni je gradski prijevoznik Promet većinskom vlasniku uputio još prije dva mjeseca, a poskupljenje će se, doznajemo u Banovini, primjenjivati već od 1. listopada.
Vozne će karte poskupjeti za prosječno jednu kunu, tako da će ona za prvu zonu na biljetarnicama umjesto sadašnjih šest ubuduće koštati sedam kuna, dok će ona kupljena u autobusu stajati devet, umjesto osam kuna. U Prometu doznajemo kako će i vozne karte u drugoj, trećoj i četvrtoj zoni biti skuplje za jednu kunu.
Poskupljuju i mjesečne karte, pa će tako građanska pokazna umjesto sadašnjih 209 stajati 230 kuna, dok je cijena učeničkog pokaza s 88 kuna skočila na 100. Nezaposleni i umirovljenici za mjesečnu će pokaznu kartu ubuduće morati izdvojiti 115 umjesto sadašnjih 99 kuna.
- Davanjem suglasnosti za ovo poskupljenje održavamo javnog gradskog prijevoznika na životu. Postoje, normalno, opravdani razlozi za takvu odluku, a to je prije svega povećanje cijene goriva, i to za ukupno 13 posto u toku godine.
Nove će Prometove cijene tako biti usklađene s potrošnjom skupog goriva - pojašnjava Branko Tonković, član Poglavarstva zadužen za komunalne djelatnosti.
Doznajemo kako je i Savjet potrošača pri Gradskom poglavarstvu dao suglasnost za poskupljenje cijena voznih karata, ali pod uvjetom da javni gradski prijevoznik zadrži jednak nivo usluge, kažu u Banovini.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij