hren
 
OD POČETKA PRIMJENE NOVOG ZAKONA NA SPLITSKIM CESTAMA 2627 PREKRŠAJA
Od primjene novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama na području koje pokriva splitska Prometna postaja vozači su skrivili ukupno 2627 prekršaja.
Kako se prvih dana akcija svodila najviše na motoriste, kao ugroženu grupu, tako oni i vode u prekršajima. Zbog nenošenja zaštitne kacige, kaznu ih je platilo 336. Usprkos strogoj zabrani od 0,00 promila, nepopravljivima se pokazalo 87 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, 97 ih je upravljalo vozilom iznad dopuštene brzine, 124 prije stjecanja vozačke dozvole, a 15 je vozača prošlo kroz crveno svjetlo na semaforu.
Policija se u svojim prvim akcijama tijekom primjene novog zakona pokazala kao izuzetno tolerantna prema vozačima koje je na prekršaje pogašenog svjetla, korištenja mobitela u vožnji i nevezivanja pojasa, samo upozoravala, ali ne i kažnjavala. Ovoga tjedna na redu su i ti prekršaji zbog kojih će se za nepoštovanje vozači ipak morati oprostiti od nekoliko stotina kuna. Akcija je u tijeku, doznajemo od zapovjednika Postaje prometne policije Joze Šituma, koji je dodao da sada uz navedene prekršaje intenzivno rade i na nepropisnom pretjecanju.
Nanese li vas zato put na brzu cestu Solin-Klis, dobro pripazite na kojim mjestima pretječete jer policija na toj dionici radi po dojavi. U samo sedam sati proteklog dana prometna je policija u prekršaju uhvatila 96 vozača, od kojih je njih čak 17 pretjecalo drugo vozilo na punoj liniji.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij