malacka planinari mala

HPD MALAČKA
Četvrt stoljeća u nečijem životu nije mnogo, ali kada je taj život ispunjen brojnim aktivnostima i kada kroz njega prolaze brojni ljudi sa svojim osobinama, prepuni energije i avanturizma, onda je 25 godina mnogo više. A upravo 25 ispunjenih godina od kojih svaka ima svoju priču, ovih je dana proslavilo Hrvatsko planinarsko društvo Malačka iz Donjih Kaštela i to na već tradicionalan način, pješačkom turom od Labina do Malačke, uz druženje i dobre želje svih sudionika tog događanja.

Obilježavanje 25 obljetnice započelo je u subotu predavanjem koje je članovima HPD-a Malačka u njihovom domu održao proslavljeni alpinist i prijatelj kaštelanskih planinara Stipe Božić.
U nedjelju je uslijedila slavljenička pješačka tura, na kojoj su se okupili članovi 15-ak planinarskih organizacija iz Dalmacije, kao i gosti iz Hercegovine, a među njima bilo je poklonika planinarenja i prirode svih generacija.

Sudionici događanja vlakom su iz Raduna stigli do Labina, a potom se uputili već standardnom rutom preko sela Opor Botići do doma na Malačkoj. Pratilo ih je lijepo vrijeme i puno sunca pa je 10 km pješačenja prošlo u pravom uživanju.

Kao što tradicija nalaže, u Botićima se je otkopao spremljeni šampanjac, kojim se je društvu nazdravio rođendan, a zakopale su se nove boce, kako bi i druge godine uslijedila zdravica, kada za to dođe vrijeme.

Po dolasku na Malačku, sudionici su nazočili i svetoj misi u kapelici Sv. Alojzija Stepinca, a u sjećanje na poginule branitelje položen je i vijenac u spomen obilježju poginulim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore.

Predstavnici prijateljskih društava i organizacija ovom su prilikom dobili i prigodne zahvalnice za sudjelovanje, a tradicionalno druženje u planinarskom domu ipak je moralo izostati, jer tako nalažu epidemiološke mjere, što ipak nije pokvarilo zadovoljstvo odrađenom turom i obilježavanje 25 rođendana.

Foto: HPD Malačka


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno