hren
 
Premijer Ivo Sanader rekao je da će Vlada idućih mjeseci intenzivno pratiti stanje u prometu te će, dođe li do trajnog smanjenja broja poginulih, razmotriti mogućnost ublažavanja zakonskog propisa prema kojemu nije dopuštena ni najmanja količina alkohola u krvi vozača.
Pratit ćemo statistiku i ako doista dođe do trajnog smanjenja broja smrtnih slučajeva, ozbiljno ćemo razmisliti o ublažavanju propisa, izjavio je Sanader prije zajedničkog ručka s predsjednicima države i Hrvatskog sabora, Stjepanom Mesićem i Vladimirom Šeksom, u Hrvatskom saboru.
Upitan je li mu bilo žao što se ovoga ljeta morao suočavati s negativnim kritikama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odgovorio je da mu nije žao, jer je bitno smanjen broj nesreća sa smrtnim posljedicama, a to je i bio glavni cilj. U odnosu na srpanj i kolovoz prošle godine, ove je godine broj poginulih za polovicu manji, naveo je te dodao da će Vlada pratiti stanje u prometu i izvan ljetnih mjeseci u kojima je najviše poginulih u prometu.

Upitan je li očekivao zahuktalu akciju protiv zakonske odredbe, odnosno brojne peticije kojima se traži toleriranje 0,5 promila alkohola u krvi vozača, Sanader je rekao da živimo u demokratskoj zemlji u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje i da su takve akcije normalne.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij