darivanje mala

Pred nama je blagdansko vrijeme, vrijeme darivanja, tijekom kojeg mnogi pojedinci, udruge i zajednice pokazuju svoju humanost na djelu, u nastojanju da svima koji se nalaze u teškim materijalnim i socijalnim situacijama, donesu duh blagdana i osmijeh na lice.

I u Kaštelima mnogi ovih dana, na različite načine, organiziraju prikupljanja pomoći, različitih potrepština i prvenstveno slastica za najmlađe, a jedni od njih su i članovi veslačkog kluba Marina Kaštela, koji su ovih dana prikupljali slatkiše za korisnike dječjeg doma Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću.
Sve što su prikupili donacijama mladi veslači i njihovi treneri prošle su subote, poslije redovnog treninga, odnijeli svojim prijateljima u lukšićki dom, kako bi im čizmice bile pune za blagdan Svetog Nikole.
Ovom prilikom dogovorena je i posebna suradnja, koja će se realizirati nakon blagdana, kako bi se zainteresiranoj djeci iz doma omogućilo treniranje u veslačkom klubu.

darivanja tekst

Za djecu dječjeg doma Miljenko i Dobrila poklone, ovog puta ponajviše higijenske potrepštine, prikupljaju i u Udruzi umirovljenika i starijih osoba u Kaštel Sućurcu.
Svi članovi udruge, ali i drugi zainteresirani, donacije mogu donijeti do 14. prosinca u prostorije udruge u Kaštel Sućurcu, svakog radnog dana od 18 do 19 sati.
Sve prikupljeno, nakon tog roka, članovi udruge odnijet će djeci u dječji dom.

Posebna akcija prikupljanja poklon paketa za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, djecu osoba sa invaliditetom, djecu sa invaliditetom, djecu osoba sa poteškoćama u razvoju i djecu sa poteškoćama u razvoju, provodi se i u HNK Gošk u Kaštel Gomilici, gdje je u njihovom prostoru postavljena košara za poklone.
Ovo prikupljanje donacija u Gošku provode u suradnji s udrugom Sveti Jeronim.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada