antifasisti mala

Ove subote u organizaciji Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije i Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista – VeDRA, u Kninu je obilježena 77. godišnjica oslobođenja Dalmacije od fašista, na kojoj su, uz delegacije iz brojnih gradova i općina bili i predstavnici udruge antifašista Kaštela.

Sudionici ovog obilježavanja, među kojima su bili i izaslanik predsjednika Zorana Milanovića general HV- a Luka Džanko te izaslanik ministra Tome Medveda  Miroslav Cukro, odali su počast na brdu Spas kod spomenika osloboditeljima, potom su položili vijence i upalili svijeće, a vijenac je položila i kaštelanska delegacija.
Ovom prigodom otvorena je i izložba slika „Od pobjede 1945. do pobjede 1995“ i organizirana promocija knjige  Biblioteke VeDRA „1944. Oslobođena Dalmacija-Antifašizam danas“.

Nakon subotnjeg obilježavanja u Kninu, članovi ABA-e Kaštela u nedjelju, na Dan sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata u Kaštelima, nekoliko minuta iza 15 sati, u vrijeme kada je 1943. godine od strane saveznika bombardirana župna crkva u Kaštel Sućurcu, položili su vijenac i upalili svijeće za sve one koji su u tom užasnom činu, izgubili svoje živote.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada