simundic mate

Kako je ovih dana i najavljeno, na adrese nastavnika, profesora i drugih djelatnika u školama, koji pri dolasku na radno mjesto ne žele pokazati ili ne posjeduju Covid potvrdu, liječničko uvjerenje ili rezultate testa, počela su stizati upozorenja, a jedno od upozorenja stiglo je i na adresu Mate Šimundića, jednog od vodećih ljudi Domovinskog pokreta u Kaštelima te predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Mate Šimundić profesor u I splitskoj gimnaziji bio je jedan od onih koji se nije složio s onim što propisuje Odluka o dodatnim sigurnosnim mjerama, zbog čega već danima nije na svom radnom mjestu profesora.

Prema uputama i nalozima iz resornog Ministarstva ravnateljica I gimnazije Dobrila Gotovac Stipaničev uputila je na adresu profesora Šimundića upozorenje u kojem, između ostalog, piše da od njega traže da u roku pet dana dostavi neki od dokumenata predviđenih Odlukom, jer će u protivnom, ona kao poslodavac, morati postupiti prema članku 116. Zakona o radu.

A u tom članku, između ostalog, stoji: „Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć.“

Mate Šimundić se s komentarom o ovom upozorenju oglasio na svojoj Facebook stranici.

- Dva dana sam uredno dolazio na posao, imam i svjedoke, ali zbog protuustavne i protuzakonite odluke Stožera bio sam spriječen raditi.
Žalosno!
Htio bih naglasiti da ovo nije sukob između mene i gimnazije ili sukob između mene i ravnateljice. Svi smo se našli u vrtlogu besmislenih odluka Stožera i Vlade RH, koji pod pritiskom korumpiranih medija i svjetskih centara moći provode bezglavu politiku i nameću neznanstvene mjere.
Ali, "svaka sila za vrimena", kaže narod!
Ustrajat ću u solidarnosti s onima koji se opiru kako kineskom virusu tako i kineskom modelu društva i države.
Jer SLOBODA se ne prodaje ni za kakvo blago – napisao je Šimundić i time dao do znanja  o svojim daljnjim postupcima.

simundic upozorenje tekst

A kakvi će biti daljnji postupci poslodavca ostaje za vidjeti, pri čemu treba napomenuti da je ministar Radovan Fuchs najavio da nakon prvog upozorenja djelatnicima u školama, nakon pet dana slijedi i drugo upozorenje, a nakon toga mogli bi uslijediti otkazi, jer kako je ministar nekoliko puta ponovio, svi su dobili priliku i pravila se moraju poštivati.

 Foto: facebook i arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada