prognoza630

Sljedeće dane obilježit će postupno više oblaka, no zadržat će se toplije od prosjeka za dio godine.
Ovogodišnji studeni do sada je pokazao sve samo ne svoje studeno lice, a po svemu sudeći, tako će i ostati barem sljedećih desetak dana. Naime, iako je početkom tjedna prognostički modeli redom ukazivali na umjerenu mogućnost prvog jačeg zahlađenja, situacija za kraj ovog i sljedeći tjedan potpuno se promijenila nakon što se postalo jasno da nam se jezgra vrlo hladnog kontinentalnog zraka s istoka neće ni približiti.

Sljedeće dane obilježit će postupno više oblaka, no zadržat će se toplije od prosjeka za dio godine, a kiše će biti tek povremeno.

Danas nas očekuje djelomično sunčan dan koji će većim dijelom biti suh. Ujutro će ponegdje biti magle. Ipak, u drugom dijelu dana, a osobito navečer lokalno može biti vrlo slabe kiše. Bit će tiho ili uz slab vjetar južnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u većini krajeva od 8 do 16°C, najviše dnevne od 16 do 21°C.

Pretežno oblačno bit će u subotu. Povremeno će biti kiše, najviše na sjeveru, a najmanje na jugu Dalmacije. Na moru je povremeno moguća grmljavina. Zapuhat će jugo koje će biti umjereno, na moru s pojačanim udarima. Jutro osjetno toplije, danju većinom od 15 do 20°C u najtoplijem dijelu dana.

Pretežno oblačno će biti i u nedjelju. Povremeno će biti kiše, više na moru, a manje na kopnu. Na moru su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Veći dio dana umjereno, na moru i jako jugo, navečer će biti u slabljenju. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C.

Toplo i promjenjivo bit će veći dio sljedećeg tjedna.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada