mestrovic

Ukidaju se elektivni zahvati na krirugiji, ne znamo koliko će novi način rada trajati. Ne ovisi to samo o nama, mi ćemo se truditi da svima pružimo adekvatnu skrb. Novi režim kreće od sutra, kazao je na upravo održanoj medijskoj konferenciji ravnatelj KBC Split Julije Meštrović.

Broj bolesnika nam se povećava, 38 na respiratoru, 32 pozitivna na COVID, a šestoro više nije, još boluju od upale pluća nakon COVID-a. NIkada nismo imali toliko puno toliko teških bolesnika, upozorio je Meštović te dodao kako se dvije rodilje nalaze u jedinici intenzivnog liječenja,
Imamo dovoljan broj kreveta, možemo imati i više od ovih sad, imamo respiratora i možemo ih nabaviti, ali problem je osoblje. Još jednom upućujem sugrađane da se cijepe, jer ovu bitku s covidom možemo dobiti jedino očuvavši rad KBC-a Split, rekao je Meštrović.

U prvom i drugom valu bio je veći broj bolesnika s komorbiditetima, a i dob im je bila 9 godina više nego danas kada su pacijenti mlađi i imaju manje bolesti. Cijepljeni koji su na respiratoru u pravilu su oni koji imaju i neke komorbiditete. Bolesnike koje sad moramo liječiti strojnom ventilacijom puno lakše, bolje i uspješnije odvajamo od respiratora, naglasio je Meštrović.

Ukidaju se elektivni zahvati na krirugiji, ne znamo koliko će novi način rada trajati. Ne ovisi to samo o nama, mi ćemo se truditi da svima pružimo adekvatnu skrb, kazao je.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada