zdrav zivot

Nakon prve radionice pripreme zdrave hrane održane u lipnju, nastavnici kaštelanske Srednje škole Braća Radić, Petrana Pupić i Anđelka Prlić, zajedno sa svojim učenicima, održali su još jednu edukativnu radionicu za zaposlenike CEMEX-a, ovoga puta o planiranju zdravih jelovnika.

Nakon radionice zaposlenici su pozvani sudjelovati u internom natjecanju u pripremi tjednog jelovnika. Sudionici natjecanja imat će dva tjedna za pripremu svog prijedloga zdravog jelovnika, a najkvalitetnije će izabrati neovisan žiri sastavljen od nastavnika škole.

CEMEX Hrvatska pokrenuo je kampanju „Živim zdravo!“ u sklopu koje provodi edukativne aktivnosti za svoje zaposlenike o važnosti zdravog načina života, od tjelesne aktivnosti do pravilne i zdrave prehrane. Kampanja je dio trajnog programa podizanja svijesti o važnosti zaštite zdravlja koji CEMEX provodi više od desetljeća.

„Dobre reakcije i interes naših kolega nakon održane prve radionice potakle su nas da nastavimo suradnju s budućim nutricionistima i njihovim nastavnicima na podizanju svijesti o važnosti zdrave prehrane. Već sada vidimo da ona ne mora biti ni ograničena ni „dosadna“; brojni recepti i ideje tu su kao inspiracija i poticaj za uvođenje bogatstva zdravih namirnica koje su nam na raspolaganju u svakodnevnu prehranu“, rekla je Marina Ostojić, specijalistica za društveni utjecaj u CEMEX-u Hrvatska.

„Naši su učenici zadovoljni prilikom da iskuse što to znači dati savjet o zdravoj prehrani, uvježbavati prezentacijske vještine, oblikovati sadržaj za korisnike, ali i provjeriti znanje koje posjeduju. Veseli nas što je suradnja s CEMEX-om u ovom projektu nastavljena i nadam se da će biti još prigoda za dijeljenje ovakvih i sličnih edukativnih sadržaja“, izjavila je Petrana Pupić, nutricionist i nastavnik strukovnih predmeta prehrane u Srednjoj školi Braća Radić. 

Uz interne kampanje brige o svim aspektima zdravlja koje CEMEX provodi, tvrtka je i nositelj certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“ koji dodjeljuju Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno