putalj mala

U ORGANIZACIJI SAU PUTALJ
Na rivi u Kaštel Sućurcu u subotu prijepodne okupio se popriličan broj građana koji su sudjelovati u Mašogradskoj jeseni, bilo da su htjeli uživati u bogatom glazbeno – scenskom programu ili da su kupovinom na organiziranom humanitarnom buvljaku htjeli pomoći potrebitima.

Događanje je organizirala SAU Putalj koja se na današnjoj pozornici u sklopu programa predstavila sa sve tri svoje sekcije uz brojne članove drugih kaštelanskih kulturno umjetničkih društava, udruga i kazališta. Ujedno je organiziran i humanitarni buvljak, a članovi udruga KOMA i KPU Kampanel dali su svoj doprinos u realizaciji buvljaka.

- U sklopu ovogodišnje Mašogradske jeseni organiziran je buvljak na kojem su se mogle po simboličnim cijenama kupiti dječje igračke, knjige za djecu i odrasle, modni dodaci, kuhinjske potrepštine, dekoracije i slično. Ljudi su se kao i prethodnih godina rado odazvali i pridonijeli ovoj humanitarnoj akciji. Prikupio se iznos od 7.300 kuna koji će biti doniran Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Naša dica". Ova Udruga je uselila u novi prostor i potrebna su im sredstva za zavšetak uređenja. Sretni smo da smo im mogli pomoći u ostvarivanju cilja kako bi mogli nastaviti sa svojim radom  – kazala je Sandra Bonacin predsjednica SAU Putalj.

putalj tekst

Za vrijeme održavanja buvljaka posjetitelji su imali priliku uživati u glazbeno-scenskom programu u izvedbi članova SAU Putalj, KUD Putalj, KDK Škatula te 2.a razred OŠ kneza Mislava sa učiteljicom Marijanom Vulas.

- SAU Putalj djeluje u tri sekcije, plesna, dramska i likovna. Ovom prilikom moglo se vidjeti pet skupina plesne sekcije, od najmlađih do onih najstarijih, u izvedbama koreografija Muhara, Banana song, Moviongo caderas, Treassure i Beggin te male i velike glumce dramske sekcije koji su igrali uloge u igrokazima Trbuhom za kruhom, Ostvareni san i Zaljubljeni kiflić. KUD Putalj se predstavio svojom folklornom skupinom najmlađeg uzrasta uz pratnju orkestra. Izvodili su posavsku pjesmu i ples - Djeca bi se igrala. Svoje glumačko umijeće pokazali su članovi KDK Škatula  s predstavom Tužni i veseli list i Biseri prosuli se morem, dok su učenici drugog razreda recitirali, glumili i plesali – ispričala je Bonacin.

Ujedno se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi ovog projekta te Gradu Kaštela na pokroviteljstvu.

- Bila je ovo ugodna suradnja svih sudionika i nadamo se da se i dogodine vidimo na istome mjestu sa istim ciljem, da zajedno pomognemo potrebite – zaključila je Bonacin.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada