mala

DVA MILIJUNA IZ EU SOCIJALNOG FONDA I DRŽAVE
Projekt „Širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi“ vrijedan dva milijuna kuna, koji se od srpnja ove godine provodi u Kaštelima, a najvećim dijelom financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, danas je široj javnosti na konferenciji za medije predstavila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić.

- Projekt za cilj ima smanjenje socijalne isključenosti najranjivijih skupina građana. Različitim aktivnostima projektom će biti obuhvaćeni korisnici kojima će se kroz specifične socijalne usluge pružiti pomoć u ublažavanju teškog stanja te će se povećati njihova mobilnost, smanjiti informacijska izoliranost, provoditi edukacije i osigurati im uvjete za život izvan institucija, odnosno da aktivno rade i žive u zajednici. Iz EU fonda osigurano je 85 posto sredstava za realizaciju projekta, dok je 15 posto osigurano iz državnog proračuna – navela je između ostalog dogradonačelnica Matok Bosančić, napomenuvši da je nositelj projekta Grad Kaštela, a partner udruga Sveti Jeronim te da su se na projekt mogle prijaviti i druge nevladine udruge i privatne tvrtke te lokalne samouprave.

Pripremu za natječaj odradio je Odsjek za EU projekte u Gradu Kaštela.

- Nakon višegodišnjeg truda i brojnih borbi s administracijom, kao i pohađanja različitih edukacija, upravo ovakvi rezultati, poput realizacije ovog projekta, me iznimno vesele -  kazala je Marijana Mišerda Bajić, voditeljica tog Odsjeka.

Cijeli projekt provodit će se tijekom dvije godine, do srpnja 2023. godine, a u projekt je uključeno 40 novih korisnika.

-  Za vrijeme trajanja projekta, tijekom dvije godine, omogućeno je i zapošljavanje četvero djelatnika, koordinatora, socijalnog mentora, psihologa te vozača, koji je član mobilnog tima. Među 40 novih korisnika su osjetljive skupine i to stariji od 54 godine, mlađi od 25 godina i invalidi, Treba naglasiti da je projektom organizirana i prehrana za  20 korisnika s područja Kaštela – naglasila je je Bernarda Janković iz Udruge sveti Jeronim.

Osim upoznavanja javnosti s projektom i njegovim ciljevima, danas je ispred zgrade Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, udruzi Sveti Jeronim na privremeno ciljano korištenje za provedbu projekta, tijekom njegovog trajanja, predano kombi vozilo, potrebno za djelovanje mobilnog tima, a nabavljeno u sklopu projekta.

Cijeli projekt dio je natječaja  „Unapređenja postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi  na području odabranih urbanih aglomeracija“, a sufinancira se u sklopu ITU mehanizma.

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada