srdelijada mala

Učenici i djelatnici osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom duži niz godina bogatim programom obilježavaju Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a zadnjih pet godina organiziraju i Srdelijadu, događanje posvećeno kraljici mora. Tako je bilo i ovog petka, kroz projektni dan pod nazivom „Plavi morski svijet“, a glavna tema je bila „Periska – zaštićeni endem Jadranskog mora“. 

Upravo na temu periske bili su radovi učenika razredne nastave i likovne grupe predmetne nastave, pod mentorstvom učiteljica Negdi Fiamengo i Brune Carev, koje su mogli vidjeti svi koji su stigli ovog dana u predvorje škole Bijaći, na prigodnoj izložbi.

U priču o periski uključili su se i učenici, članovi biološko-ekološke grupe s voditeljicama Anđelinom Lukas i Dianom Marin, koji su izradili powerpoint prezentaciju, a koju su imali priliku vidjeti svi učenici škole unutar razrednih odjela ili školske knjižnice. A u izradi PPT prezentacije sudjelovali su učenici Ema Petra Jurić, Viktoria Kodžoman, Antonia Krišto, Lucija Lovrić, Paulina Sirovica, Zara Pensa, Mila Škopljanac, Marta Crnković, Paula Listeš i Karla Renić.

U predvorju škole zainteresirani su ovog petka imali prigodu vidjeti i izložbu skulptura Ivice Prke.

Ovog je dana u školi bila postavljena i  izložba „Dani kruha, Dani zahvalnosti za plodove zemlje“, s brojnim proizvodima, a sve izloženo blagoslovio je župnik Kaštel Štafilića don Damir Vuletić. U organizaciju izložbe, prigodnog panoa i ostalih događanja ove manifestacije svoj obol dale su, uz već navedene i Mirjana Dražin, Benita Vladušić, Ana Sučić i ostali djelatnici, predvođeni ravnateljicom Jadrankom Šošić.

Zemlja i more inspirirale su i mlade recitatore pa su tako kratkim recitacijama program obogatili učenici Toni Ercegovac, Stipe Bartulović i Duje Čović.

Druženje u školi Bijaći ovog dana prošlo je uz glazbu za koju je bio zadužen Ivan Cinotti, a sve se održavalo s manjim brojem sudionika, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij