studentska linija

SATI NA DOLAZAK I ODLAZAK S FAKULTETA
Studentsku liniju splitskog Prometa, koja je u funkciju stavljena početkom tjedna kada je započela nova akademska godina, unatoč nekim najavama i dalje neće moći koristiti studenti iz Kaštela koji svakodnevno odlaze u Split na neki od fakulteta, i to iz razloga jer se radi o liniji koja direktno vodi iz Spinuta do Kampusa na Splitu 3, bez stajanja na usputnim stajalištima.

Kaštelanski studenti i dalje moraju nakon 45 do 60 minuta vožnje u autobusu iz Kaštela do Splita, presjedati i „hvatati“ druge autobusne linije, često neprimjerene da bi stigli do Kampusa. Iz tog razloga pitali smo nadležne u Prometu postoji li mogućnost da nova studentska linija ima jedno stajalište u blizini zadnjeg stajališta autobusa koji dolaze ne samo iz Kaštela i Trogira već i Klisa, Dugopolja, Solina i drugih udaljenijih mjesta, kako bi studentima olakšali prometnu komunikaciju.

- Direktna studentska linija je uvedena na zahtjev Sveučilišta u Splitu sa svrhom efikasnijeg povezivanja studenata iz studenskog doma „Bruno Bušić“ s Kampusom. Izmjene u spomenutoj liniji Promet nije u mogućnosti vršiti na osnovu pojedinačnih zahtjeva putnika. Prijedlog za izmjene bi eventualno predstavnici studenata mogli uputiti Sveučilištu u Splitu  te bi se potom na zahtjev Sveučilišta mogle uvesti izmjene na liniji – odgovorili su nam u Prometu pa je tako na kaštelanskim studentima i svima onima koji svakodnevno dolaze u Split iz okolnih gradova i mjesta da sami pokrenu navedenu inicijativu.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij