prognoza630

Selo Dolića Draga na imotskom području jutros je mjerilo tek pokoju decimalama iznad nule, što znači da je pri tlu zabilježen mraz.

Hladno je bilo i u ostatku Dalmatinske zagore. Prema podacima mreže Pljusak.com, Nisko i Lađina u podnožju Biokova imali su jutros 4°C. Slijede Vinalić na Perući, ali i Potomje na Pelješcu sa samo 5 stupnjeva. Potomje je poznato po vrlo niskim temperaturama zraka u hladnijem dijelu godine, no ipak je zanimljivo da je ovaj dio Pelješca jutros bio hladniji, primjerice od Sinja i okolice.

Gala, Zadvarje i Hrvace jutros su mjerili 6 stupnjeva, Sinj, Velika Duvjakuša na Dinari, Otok i Bisko 7 stupnjeva…

Minimalne jutarnje temperature zraka uz obalu i na otocima većinom su bile od 13 do 17 stupnjeva.

Ipak, uz obilje sunca, ali i jugo koje je zapuhalo, temperature zraka brzo rastu pa su u mnogim dijelovima Dalmacije već prešle vrlo toplih 25 stupnjeva.

satSatelitska snimka naoblake: oblačni zapad Europe pod utjecajem ciklone i fronti, stabilni istok (Vrijeme & radar)

Današnje jugo uvertira u snažnu promjenu vremena koja će nas zahvatiti u novom tjednu. Još sutra će se zadržati vedro, vrlo toplo s umjerenim jugom, a u utorak će jugo biti u jačanju pa se do večer ponegdje mogu očekivati prvi olujni udari juga nakon nekoliko mjeseci stanke. Veći dio utorka bit će suh, no kasno poslijepodne i osobito navečer počet će kiša. Bit će to početak vrlo kišnog i postupno svježijeg razdoblja koja će nas pratiti do daljnjega.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij