vatrogasna vjezba mala

VATROGASCI NIKADA NE MIRUJU
Iako je glavna zadaća vatrogasaca gašenje požara, oni su zajednici potrebni i kod mnogih drugih stanja, poput poplava, uklanjanja srušenih stabala, spašavanja kućnih ljubimaca i drugih posljedica nepogoda i nezgoda, a često su njihove intervencije usmjerene ka spašavanju stradalih u prometnim nesrećama.

Nova tehnika i nova vozila, a sukladno planu i programu vatrogasnih društava, često uvjetuju nužnost dodatnih edukacija i vježbi, kako bi takva spašavanja bila što učinkovitija i brža. Upravo jednu takvu vježbu ovih su dana održali vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica.
Vježba je održana u krugu njihovog vatrogasnog doma, uz upotrebu hidraulične opreme i alata, kojeg su dobili s novim vozilom, nabavljenim u nedavnom projektu nabavke vatrogasnih vozila uz pomoć Županije i Grada.

Kako bi vježba bila uspješno održana pomogla im je tvrtka Cezar koja im je osigurala automobil na kojem su vježbu izvodili.

Po završetku vježbe vatrogasci su bili zadovoljni odrađenim, a znanja koja su pokazali zasigurno će biti dobrodošla na terenu.

Foto: vatrogasci


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij