mala

Ivan Spahić najbolji je kaštelanski policajac u ovoj godini, odlučile su tako njegove kolege u PP Kaštela, a ovog najboljeg kaštelanskog policajca danas su u Gradskoj upravi ugostili predstavnici Grada, kako bi mu uručili prigodnu nagradu, a povodom blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policije.

Ivan Spahić u MUP-u je od 1991. godine, od čega već punih 20 godina radi u PP Kaštela. U ovom trenutku radi u temeljnoj policiji, na mjestu vođe ophodnje.

- Svojim radom i zalaganjem, ne samo ove godine, nego i u prethodnom razdoblju, prepoznat je i od strane kolega i od strane javnosti kao uzoran policajac, koji doprinosi sigurnosti zajednice. Ujedno svojim radom i ponašanjem doprinosi i ugledu naše službe, tako da je s razlogom upravo on odabran za najboljeg policajca ove godine – dio je iz obrazloženja koje je iznio načelnik PP Kaštela Neno Gudelj.

Najboljeg policajca i načelnika Gudelja u Gradskoj upravi ugostila je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić i vd pročelnika za društvene djelatnosti Jakša Sokol, koji su uputili čestitke nagrađenom, ali i čestitali blagdan Svetog Mihovila svim policajcima.

01

- Mi kao Grad zahvaljujemo ovom prilikom Ivanu na njegovom predanom radu cijeli niz godina. Zahvaljujući njemu, kao i radu svih njegovih kolega, koji iz dana u dan pokazuju odgovornost i profesionalnost u svom poslu, naš grad je siguran. Koristim priliku i da zahvalim načelniku Gudelju na iznimnom odnosu i vrlo dobroj komunikaciji na relaciji policija – Grad i to na svim nivoima. Osim što su u stalnoj „borbi“ protiv raznih vrsta delikvencija i kriminaliteta, oni su nam na usluzi i pri osiguravanju skoro svih javnih događanja i manifestacija, budući da je policijska sigurnost potrebna. Policajac u zajednici iznimno je bitan i u prevenciji problematičnog ponašanja kod mladih, a sve je to bitno za život u jednom gradu poput Kaštela – kazala je dogradonačelnica Matok Bosančić.

- Suradnja s Gradom Kaštela je i više nego dobra i zahvaljujem Gradu na takvoj suradnji. I ova nagrada, koju svake godine primi najbolji policajac u Kaštelima, primjer je te dobre suradnje – kazao je ovom prigodom načelnik PP Kaštela Neno Gudelj, osvrnuvši se i na sigurnosno stanje u gradu.

- Sigurnosno stanje u Kaštelima mogli bi reći da je dobro, a prateći petogodišnji prosjek možemo zaključiti da je u ovih devet mjeseci broj kaznenih djela je okvirno u tom prosjeku. Ustvari, čak imamo i nešto manji broj kaznenih djela nego je to bilo u petogodišnjem prosjeku – zaključio je Gudelj.

Ivan Spahić zahvalio se danas na nagradi i Gradu i svojim kolegama i svim Kaštelanima.

- Svoje zadaće obavljam upravo onako kako to propisuje služba i prema potrebama građana. Kaštelani u principu dobro surađuju s policijom i važno je u radu s građanima stvoriti određenu vrstu odnosa kako bi shvatili da smo im mi prijatelji, koji rade za njihovu korist  – kratko je kazao današnji slavljenik, kojem je očito bilo teže odgovarati novinarima nego se boriti s kriminalcima na terenu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij