hren

prognoza630

Novi tjedan donijet će nešto više oblaka nego prethodni, no oborina će općenito biti malo.
Pri samom smo kraju rujna, prvog mjeseca klimatološke jeseni. Jesen je najkišovitije godišnje doba, no prva njegova trećina nije opravdala taj epitet. U Dalmaciji su prosječno dva najkišovitija mjeseca listopad i studeni, tako da vremena za obilne oborine itekako ima.

Novi tjedan donijet će nešto više oblaka nego prethodni, no oborina će općenito biti vrlo malo. Većina dana bit će suha, a i nastavit će se natprosječna toplija, osobito u prvom dijelu tjedna.

Danas nas očekuje djelomično sunčano uz povremeno više oblaka. Iako će veći dio dana biti suh, malo kiše ili pljuskova s grmljavinom bit će u sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije, uglavnom u prvom dijelu dana. Popodne će pljuskova biti lokalno u Zagori. Vjetar slab, ujutro uglavnom južnih smjerova, popodne sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature većinom od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 29°C.

U utorak djelomično sunčano i suho. Puhat će umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.

Očekivani udari bure u utorak ujutro

Srijeda donosi nastavak stabilnog vremena. Bit će djelomično sunčano i suho. Ujutro će još biti umjerene bure, danju će oslabiti i okrenuti na jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

Slabo izražena promjena vremena očekuje nas u četvrtak. Bit će umjereno do znatno oblačno, tek povremeno uz malo kiše. Ponovno će zapuhati slaba do umjerena bura, jača samo pod Velebitom. Bit će tek malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C.

U petak promjenjivo oblačno i u većini predjela suho. Malo kiše ili pljuskova s grmljavinom bit će na moru južnog Jadrana. Puhat će slaba bura, danju slab jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

Subota će biti stabilna. Do zore promjenjivo oblačno, potom pretežno sunčano Tiho ili će puhati slab dnevni vjetar. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano će biti u nedjelju. Ujutro tiho, popodne će zapuhati jugo koje će navečer biti umjereno do pojačano. Jutarnje temperature laganom padu, najviše dnevne bez veće promjene.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij