mala

Osim što su uspješni pri gašenju požara, kaštelanski vatrogasci bilježe i uspjehe na različitim natjecanjima pa je tako bilo i ovog vikenda u Varaždinu, na osmom državnom natjecanju Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojem su dvije ekipe DVD-a Mladost polučile izniman uspjeh,  pokazavši da su najbolje u državi.

U Varaždinu se tijekom vikenda okupilo više od 2 tisuće natjecatelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi, kao i značajan broj sudaca natjecanja i svih onih koji su radili na uspješnoj organizaciji ovog događanja.

Prema pravilima vatrogasnih natjecanja, 203 ekipe su se ogledale u vježbi s motornom štrcaljkom i štafeti i to u kategorijama „Profesionalna vatrogasna postrojba A“, „profesionalna vatrogasna postrojba B“, „Muška A“, „Muška B“, „Žene A“ i „Žene B“.

Naravno, pri tome u kategorijama A nastupaju vatrogasci stariji od 16 godina, a u kategorijama B osobe koje imaju 30 ili više godina.

Vatrogasci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca titule najboljih ostvarili su u jakim konkurencijama u kategorijama „Muški B“ i „Žene B“.
Na natjecanju su nastupili i vatrogasci DVD-a Kaštela, no ovog puta ostali su bez odličja, kao i ekipe DVD-a Mladost u kategoriji „Muški A“.

01

Obol cijelom natjecanju dali su i pojedini istaknuti kaštelanski vatrogasci, koji su kroz organizaciju ili kao članovi sudačkih grupa odradili profesionalno svoje zadatke.

Inače, osim Kaštelana titule najboljih ponijeli su, u kategoriji „Muška A“ DVD Razljev, u kategoriji „Žene A“ DVD Ribnica, u kategoriji „Profesionalna vatrogasna postrojba A“  JVP Čakovec i u kategoriji „Profesionalna vatrogasna postrojba  B“ JVP Varaždin.

Zanimljivo je da su među tri prvoplasirane ekipe u svakoj od kategorija,  jedine ekipe iz priobalja bile upravo ekipe DVD-a Mladost, dok su sva ostala odličja otišla ekipama iz JVP-a i DVD-ova iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

Kaštelanski vatrogasci s natjecanja su se vratili noćas, vidno umorni, ali zadovoljni, a kolege im planiraju, za nekoliko dana, kada se dojmovi slegnu, organizirati i čestitarsku proslavu.
Bit će to jedan od podstreka za što bolji rezultat na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju, odnosno vatrogasnoj olimpijadi,  koje će se 2022. godine održati u slovenskom Celju, a na kojoj će hrvatske snage predstavljati pobjednici po kategorijama na državnom natjecanju pa tako i žene i muškarci DVD-a Mladost.

Foro: HVZ i DVD Mladost i Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij