e gradjani

U ponedjeljak, 13. rujna započela je provedba prvog digitalnog popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj. Pod sloganom „Stvorimo zajedno sliku Hrvatske!“ prva faza, odnosno samopopisivanje s pomoću sustava e-Građani trajat će do nedjelje, 26. rujna 2021., a nakon nje uslijedit će druga faza, tzv. terensko popisivanje, koja će trajati od 27. rujna do 17. listopada 2021.

U Upitniku je ukupno šezdesetak pitanja, a ogledni primjerak popisnog upitnika možete vidjeti OVDJE.

U prvoj fazi, do nedjelje, 26. rujna građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva prijavom u elektronički sustav e-Građani. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Samopopisivanje započinje na mrežnoj poveznici https://popis2021.gov.hr/prijava koja preusmjerava na sustav e-Građani. Elektronička usluga NIAS-a (Nacionalnoga identifikacijskoga i autentifikacijskog sustava) zatražit će autentifikaciju i pristup osobnim podacima. Nakon klikanja na ikonu “Pristajem”, potrebno je izabrati vjerodajnici, registrirati se, pročitati uvjete upotrebe, potvrditi punoljetnost popisivača i potom pristupiti samopopisivanju.

Više informacija možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij